lauantai 24. huhtikuuta 2021

10 kilometrin kävely Iso-Sammakon ympäri, 24.4.2021

 


Tämä huhtikuun loppupuolen räntäsadepäivä meni muutaman tunnin osalta mukavasti patikkareissulla 6 vuotiaan lapsen kanssa. Käytiin Salmen ulkoilualueella kiertämässä punaisilla läiskillä merkitty 11 kilometrin lenkki. Kiertoaika kolme tuntia taukoineen.

Vastaavan reissun tein esikoisen kanssa pari vuotta sitten.

Tiesin kyllä meidän molempien suoriutuvan tuollaisesta testistä, mutta lapsenkin on hyvä saada kokemus miltä pitemmän matkan kävely tuntuu, jotta tietää selviävänsä sellaisesta. Jaksaminenhan on kiinni lähinnä korvienvälistä, jolloin aiemmista onnistumisista on hyötyä. Tuollaisia päivämatkoja mennään sitten syksyllä hirvijahdissa ja kenties kelien salliessa jo toukokuussa pohjoisessa. Vaelluksella vaan on sikäli helpompaa, että käytössä on esimerkiksi tämänpäiväisen kolmen tunnin sijaan aina kokonaisia päiviä. 

Iso osa reitistä oli tänään luminen. Jopa muutama sentti oli paikoin valkoista ja räntää sateli enemmän ja/tai vähemmän koko reissun ajan. Virvelitkin oli matkassa, mutta vain lapsi heitteli muutaman heiton makkaratauolla Pikku-Parikkaalla. Ei kalaa tällä kertaa.

Lintuja oli aika mukavasti. Muun muassa pyy, palokärki ja harmaapäätikka. Hippiäisenkin kuulin ja kottaraisen näin matkalla. Monia muitakin. Näsiät kukki hienosti muutamassa paikassa.

 


 


 


 


 


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!