perjantai 23. huhtikuuta 2021

Uusia varusteprojekteja valmiina, 23.4.2021

 


Kyllä on tullut nautiskeltua käsitöistä viime viikkoina!

Aika paljonkin jopa projekteja menossa ja tulossa. Ei itselle juurikaan, mutta muille ja ajattelin tähän laittaa muutaman kuvan mitä tässä nyt viime aikoina olen saanut aikaiseksi. 

En hirveästi mainosta tekemisiäni, jotta homma ei lähtisi ihan lapasesta, kun tykkään vielä päivätöistänikin sen verran paljon, että tulee niitäkin tehtyä. Nämä retkivarusteiden valmistamiset käsitöinä tuppaavat olemaan ilta- ja toisinaan jopa yöpainotteisia hommia. Vähäisestä mainostamisesta johtunee, kun moni kysyy ensin ottaessaan yhteyttä, että vieläkö teen näitä kamppeita muillekin.

Vastaus kysymykseen on kyllä. Aina kannattaa kysyä.

Paulitarppi ja viltti on valmistunut tässä viime päivinä.

Tarppi on periaatteessa ihan perusmalli, mutta kangas ei ole tavallinen laavukangas, vaan 5000mm vesipilarin PU-pinnoitettu polyesterikangas. Vihreä on vähän eri sävyä, tuollainen kirkkaampi. Neliöpaino 10 grammaa painavampi kuin normaali, joten lopputuloksena tällaisen paino on melko tarkalleen 700 grammaa. Hieno systeemi ja saumat tietysti teipattuna pystytysvalmiina settinä, kiiloineen ja naruineen jne. Keskitolpalle on tuttu ratkaisu, jotta tolpan saa vinoonkin ja toki pystytys myös narulla ilman tolppaa onnistuu.

Alla kuvat tarpista koepystytysreissulla ja kuvien alla viltistä muutama ruutu.


Retkipeitto on kankailtaan höytyvänpitävää Pertex Quantumia ja untuvatäyttö erinomaisilla FP850 untuvilla. Mitoitus on tehty noin -3 asteeseen, joka tarkoittaa tämän kokoisessa viltissä 300g määrää eristettä. Muhkea tuli. Lokerot on tällä kertaa vaakasuuntaan ja jalkopäädyssä on suhteessa aavistuksen enemmän untuvaa kuin muissa lokeroissa estämässä jalkojen kylmenemistä.

Loppupaino tuotteella muutaman gramman alle 600g. Jalkopäätyyn on ommeltuna umpipussi noin 40cm matkalle. Reunassa on kiinnikkeitä, jos haluaa esimerkiksi kuminauhalla varmistaa peittonsa alustaan kiinni. Pääntie laitetaan tarvittaessa kaulan ympäriltä kiinni tarranauhalla ja kireys säädetään kuminyörillä. 

Todella hyvä tuote kesän, ja vähän kevään sekä syksypuolenkin reissuille tai talviretkille lisälämmikkeeksi.

 


 


 


  


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!