perjantai 23. tammikuuta 2015

Ahkionsuojakangas tauon tuulisuojana

Tuli tuolla "Muutto kangaslaavusta tarppiin" -postauksen kommenteissa mainittua 1,5*3 metrisen ahkion varustesuojakankaan ja tarpin yhdistelmän käyttäminen tauolla tuulisuojana, joten ajattelin laitella vähän kuvia toteutuksesta. Asettamalla kankaan sopivasti varusteiden ympärille, tarpin reunan voi helposti nostaa sauvojen avulla tuulisuojaksi ja tämän jälkeen istuskella varusteiden päällä ja siemailla vaikka kahvit ilman tietoa tuulen hyytävästä vaikutuksesta... Mielestäni varsin hyödyllinen ominaisuus avomaastoon, kuten jäille ja vaikka tunturiin. :-) Alla kuvia. Suurin osa otettu viime talvena meren jäiltä Uudenkaupungin edustalta.. Ylin kuva tosin on Seitsemisestä vajaan kahden viikon takaa.
Normaaliajossa kangas on pyöräytetty varusteiden ympärille ja varmistettu kuminyöreillä.
Tauon alkajaisiksi varusteiden alle käännetty reuna otetaan pois, tuetaan reunoista sauvoilla ja kiristetään narulla jäähän... Ankkuroinnissa on hyvä olla vaikka nauloja tai muita helposti jäähän iskettäviä pitimiä.

Parissa minuutissa kankaan saa viriteltyä tuulisuojaksi.

Tuulensuoja keskellä Putsaarenaukkoa Uudenkaupungin edustalla.

Jäät olivat melko pelottavan näköisiä tuolla reissulla, vaikka tummissakin kohdissa oli kyllä hyvin kantava määrä jäätä.

Isoja jäälauttoja.

2 kommenttia:

 1. Tuo taukosuoja vaikuttaa ideaa hyvältä. Hieman viriteltynä tuosta saisi louteen tai laavun, jossa mahtuisi hyvin nukkumaan.
  Itselläni on 3x3m omavalmisteinen loue, joka viimeisen 14 vuoden aikana osoittautunut monikäyttöiseksi "tekeleeksi". Kesällä se toimii pihalla lasten auringonsuojana ja muuten ympäri vuoden minun retkikatoksenani. Kesällä suosin telttaa itikoiden ja mäkäräisten takia ja talvella tilanteen mukaan autiotupia mutta louteellakin on tullut nukuttua melko monta yötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuota ahkionsuojakangasta tullut käytettyä muutaman kerran "laavunakin", mutta vähän pieni se on siihen tarkoitukseen. 3x3 metrisestä saa jo huomattavasti paremmin suojaa. Nykyään nukun kesät talvet tuossa kehittyneemmässä tarpissa, josta kirjoittelin mm. tässä: http://akpojanblogi.blogspot.fi/2015/01/paulitarppi.html

   Rankista on tullut vähän viriteltyä itikoiden pitimiksi. Parhaimmillaanhan se tarppi on kuitenkin itikattomana vuodenaikana, kun ei tarvitse moisia verkkoja olla... Talvellakin olen hyvin sen kanssa pärjäillyt.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!