keskiviikko 29. elokuuta 2018

Isyysvapaan aloittelua

Viimeiset pari viikkoa meni vähän sillä tavalla, että en ehtinyt käydä kotona kuin kääntymässä. Ensimmäinen Ruotsissa paperitehtaalla mittakeikalla ja toinen kertausharjoituksessa. Ensimmäiset metsäaamutkin sitten juhannuksen tuli armeijan vihreissä. Eipä ollut kertaus mitään makkaranpaistoa vaan ihan kunnon menoa ja unet jäi noin kolmeen tuntiin per yö maastossa ollessa. Ollos huoleton. Vakuutuin kyllä kuinka nopeasti pystyttäisiin lähtemään jos (tai skapparien sanoin "kun") pitäisi oikeasti lähteä. Ollaan me aika hyviä. Sen sijaan nyt saakin sitten olla kotona senkin edestä. Kuuden viikon isävapaa alkoi maanantaina ja aion sitä jatkaa hoitovapaan muodossa näillä näkymin ainakin vuodenvaihteeseen asti. Aivan mahtava alku ollut. Kiva olla lasten kanssa koko päivä ja heti sen jälkeen toiseksi parhaana asiana tulee se, että saa olla paljon ulkona.

Eilen jo tuntui, että tuli käveltyä kohtalaisesti. Ensin kouluun, sitten keskimmäinen kerhoon, nuorimmaisen kanssa muskariin ja kotiin lounaalle. Sitten keskimmäinen pois kerhosta puolilta päivin ja iltapäivällä vastaan, kun vanhin oli kaverinsa luona koulun jälkeen noin kolmen kilometrin päässä kotoa. Mittailin kartalta, että rattaiden perässä kävelyä kertyi reilut 11 kilometriä ja illalla käytiin vielä koko perheen voimin pikku iltakävelyllä, niin varmaan lähempänä 15 kilometriä oli koko päivän kävely.

Isävapaa tekee toimistotyöläiselle tosi hyvää.Metsästyskausi on aluillaan ja sorsastuksen aloituspäivä meni itsellä rynnäkkökiväärin kanssa metsässä. Varmaan vielä sorsastamaan kuitenkin ehdin myöhemmin. Hirvijahti alkaa kohta myös, mutta sen tulen tänä syksynä jättämään välistä, kun keskityn nyt täysillä lasten kanssa olemiseen. Uusia syksyjä tulee harrastaa niitä asioita, mutta lapset on pieniä vain vähän aikaa, joten se on hyödynnettävä nyt. Blogin kannalta se voi toki olla tylsää, mutta vähät siitä. Pitemmiltä reissuilta ei näin ollen uusia juttuja ole tulossa, mutta lyhyemmiltä varmaan kyllä. 

2 kommenttia:

 1. Pidä hauskaa!

  Ja samaa mielipuolta tuosta tärkeysjärjestyksestä. Oman pojan kanssa puuhaaminen vie aikaa ulkoilmaharrastuksilta, mutta veikkaan, että tämä meidän yhdeksänvuotias ei enää kovin monta vuotta jaksa isän kanssa iltoja peuhata. Kaverit vievät kasvavasti vapaa-ajan. Se on tavallaan surullista -- mutta onneksi vielä on aikaa isällekin.

  Eilen heittelimme toisiamme takiaispalloilla ja potkimme jalkapalloa. Kehittävää tointa!

  Telttaöitä tulee tänä vuonna varmaan puolet vähemmän kuin yleensä. Niistä aika moni vielä kersan kera. En ollut edesä kesällä Lapissa.

  Mutta eiköhän tästä vielä kairaankin kerkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alku on ollut kyllä todella hauskaa :-) päivät menee hujauksessa. Tosin onpa tässä iltahommaakin riittänyt mm tuon vessaremontin kanssa jne..

   Meillä on ollut viime päivien hitti kaivaa hiekkalaatikkoon kaivurin mentäviä tunneleita ja ramppeja eri suuntiin ;-) itsekin siellä mahallaan hiekkalaatikossa kaivamassa, että saa tunnelin läpi asti puhkaistua :-D onhan se nyt mukavaa ajanvietettä.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!