tiistai 9. tammikuuta 2018

Lintukuvia Ukista, 8.1.2018

Mustarastas on usein aika suopea asettumaan kuvattavaksi. 

Tulin hankkineeksi ensimmäisen 400 milliseni, zoomina tosin. Kyseessä on Sigman käytetty lasi, jonka sain edullisesti. Muutaman kyseisellä objektiivilla otetun kuvan laitoin jo edelliseen postaukseen, mutta tässä on ensimmäisiä lintuihin kohdistuneita laukaisuja.


Kävin eilen muutaman kilometrin kävelyllä lapsen kanssa Uudessakaupungissa Laivanrakentajantiellä. Tie johtaa Hangon saareen tehtaalle, joka valmistaa ainakin pilviä Ukin läntiselle taivaalle jatkuvalla syötöllä ja ajoittain lorauttelee ammoniakkia mereen. 

Siinä saareen johtavalla tiellä (karttalinkki) on merellä usein molemmin puolin mukavasti lintuja ja niin oli myös näin talvellakin.

Kuvat on ilman jalustaa otettu ja kukin voi näistä vetää omia johtopäätöksiänsä, onko lasista johonkin vai ei. Linnut ovat ainakin tunnistettavissa, joka on itselle yksi pääasia... Eli saada apuja joissakin tapauksissa vasta kotona tehtävän lajimäärityksen varmistamiseen. Kuvanlaatu tuntuu olevan paljon siitä kiinni, että kuvaaja onnistuu tarkentamisessaan ja muissa säädöissä, joskin joku arvokkaampi värkki tietysti piirtäisi samat otokset  jo oletuksena terävämmin. 

Laitetaanpa tästä vielä tämänvuotinen lintulistakin jakoon tämän linkin muodossa. Reilut parikymmentä lajia on tänä vuonna jo löytynyt.


Keltasirkku löytyi urpiaisten, viherpeippojen ja tiaisten sekaparvesta. 

Isokoskeloita oli parkkeerannut kymmenittäin telakan välittömään läheisyyteen. Taustalla merilokki. Myös harmaalokkeja oli soluttautunut koskeloiden joukkoon. 

Nuori lokki. Mistä lie tämäkin pitäisi tunnistaa..? Täytyy kaivella lintuopas esille, jos siitä löytyisi vastaus. 

Merikotka kaarteli kaukana.

Hyttyskari. 


Järripeippo. 

Pikkuvarpunen kurkistelee. 


Pikkuvarpunen rajattuna hieman isommasta kuvasta. 

Mustarastas. 

2 kommenttia:

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!