torstai 27. lokakuuta 2016

Paulitarpin liepeiden leikkaus

Minulla on tällä hetkellä työn alla yksi liepeellinen tarppi ja tänään oli työvaiheina vuorossa katon saumojen teippaus ennen huipun vahvistuksia yms, jonka jälkeen aloitan liepeiden kiinnittämisen tarppiin. Silitysraudan kanssa pelaamisen jälkeen ajattelin kuitenkin vielä leikellä liepeet valmiiksi.

Liepeet piirrettynä, mutta vielä irroittamatta kankaasta.Tämä projektin vaihe on hauska, kun leikkuumetrejä kertyy nopeasti ja kangashukan minimointi on onnistunut ottamalla huomioon kangaspakan leveys liepeiden suunnitteluvaiheessa. Yli jää vain muutama pieni kolmio päädyistä, puolikuut keskikiinnikkeen reiän kohdalta ja soirot skrämmälettä reunoista. Ympärysmittaa kaikille liepeille tulee yhteensä noin 27 metriä, mutta näitä leikellessä tavallaan leikkaa kahta lievettä samaan aikaan. 

Kameran kellon mukaan tässä yllä ja alla olevien kuvien välissä kului neljä minuuttia. Kauemmin menee, kun seuraavaksi alan noita reunoja päärmäilemään ja mittailemaan erilaisia kiinnikkeitä reunoihin...


Liepeet irroitettuna.

Varsinaista ohjetta ei (ainakaan vielä) liepeiden tekemisestä ole, mutta kannattaa muistaa tämä tekemäni ohje tarpin valmistamiseen, jos vaikka uskaltautuisit sen avulla kokeilemaan itsekin tehdä näppärän retkimajoitteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!