keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Martsarin kanahaukat 3 ja liejukana

Taas mutkan kautta polkupyörällä työpaikalle. Kanahaukat olivat kotona ja tulipa neljä muutakin lajia 100-lintulajia haasteen listalle: västäräkki, pajusirkku, kalatiira ja liejukana. Liejukana näistä sellainen mitä en ole koskaan aiemmin nähnyt. Kumma epeli, kun ensin näin sen ruovikon reunassa ja kun menin lähemmäs katsomaan, niin eikös se hävinnyt kuin tuhka tuuleen. Hyvä maastoutuja, vaikka sillä ei kovin hyvä suojavärityskään ole. 

Muutama katselukiikarin läpi pokkarilla kuvattu kuva alla. Muut kanahaukkakuvat ovat reilusti kookkaammasta naaraspuoleisesta yksilöstä paitsi tuo mikä on selin kuvaajaa kohden.


2 kommenttia:

  1. Haha, liejukana on niin mainio otus! Olen nähnyt sitä tosi harvoin, ehkä kokonaista kerran tai kaksi ornistelu-urani aikana. Liittynee juuri sen hyvään maastoutumiskykyyn - taikka siihen, etten retkeile sopivilla paikoilla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sellainen nokikanamainen ilmestys se oli, mutta heti nokan väristä selvisi, että eri kana on kyseessä. En kyllä äkkiseltään käsitä mihin se hävisi sillä välillä, kun kävelin 20 metriä lähemmäs :-D Ilmeisesti noita ei ainaakaan 200 enempää Suomessa pesi eli onhan tuo kohtalaisen harvinainen lintu :-)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!