lauantai 1. huhtikuuta 2017

Martsarin kanahaukat 2

Kanahaukan pesä naamioituna tuoreilla kuusen havuilla.

Kävin taas aamulla katsomassa mitä kanahaukoille kuuluu. Heti paikalle saapuessa kuului kanahaukan ääni ja kävimme vilkaisemassa pesää näköetäisyydellä. Pesä on nyt naamioitu tuoreilla kuusen oksilla ja sen havaitseminen on muuttunut kuusen syrjästä jo huomattavasti haastavammaksi. Pesältä pois jatkaessa näin vielä itse linnun koivun oksalla istumassa äänen suunnassa. Aika varmalta vaikuttaa, että siellä pesintäkin kohta alkaa... Täytyy vaivihkaa käydä välillä vakoilemassa. Muutaman kymmenen metrin sisällä pesästä kulkee useita pyöräteitä ja polkuja eli kohtalaisen erikoisen pesäpaikan ovat itselleen valinneet.


Kanahaukka koivun oksalla.

2/2.

Muita havaintoja tällä aamukävelykierroksella olivat muun muassa käpytikka ja vihervarpunen. Kaikki kuvat on otettu katselukiikareiden läpi pokkarilla. Vähemmän zoomatussa näkyy ympyrä ja enemmän zoomatuissa ei. Tarkkuus vähän näissä kärsi, kun oli sen verran hämärää.

Vihervarpunen.

Koiraspuoleinen käpytikka.

Sama käpytikka.

6 kommenttia:

 1. Blogisi on aina ollut ihan tosi hyvä, mutta näiden lintujuttujen määrän kasvun myötä olen entistäkin tyytyväisempi lukija. Tosi mukavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Varpuslintu :-) Teerijuttujahan täällä on kevätpainotteisesti tosiaan kirjoiteltu aiemmin ja jokunen pöllöjuttukin, mutta nyt tuli hyvät saumat kirjoitella myös tästä kanahaukkaperheestä, kun tiedossa on minulla nyt pesä, jota ei kukaan muu tiedä eikä todennäköisesti edes löydä, vaikka olenkin kaupunginosan maininnut. Enkä tietenkään paikkaa paljasta, sehän on selvä ;-) Toki myös Birdlifen haasteen mukaisen 100 lintulajin kerääminen listalle on innostanut havainnoimaan myös lintujen näkökulmasta ympäröivää luontoa. 47 tänään koossa! Pikkuhiljaa... Kurkiaura lenteli eilen Kauniaisten Kasavuorella ulkoillessa ylitse...

   Poista
 2. Mielenkiintoista! toivotaan ettei häly jatkossakaan häiritse haukkaperhettä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, innolla tässä odottelen mikä tuolla on meininki, kun poikaset kuoriutuvat ja alkavat ruinaamaan sapuskaa ;-)

   Poista
 3. Hyvä se teidän siellä tropiikissa on muuttolintuja laskea, täällä Pirkanmaalla linnut antavat odottaa itseään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, kuulemma mm kurkia, isokoskeloita ja nokikanoja on siellä Tampesterissakin jo nähty tänään!

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!