torstai 6. lokakuuta 2016

Trofeen tekoa: Taustalevyn kiinnitys ja trofeen nosto seinälle

Kun kallo oli saatu valkaistua, oli sarvien kiinnittäminen taustalevyyn ajankohtaista. Pohdiskelin, että miten nuo olisi hyvä kiinnittää. Perinteisesti niitä on monet tainneet kiinnittää liimaamalla epoksilla puupalikoita taustapuoleen ja sitten ruuvaamalla siihen puuhun, mutta jossain näin maininnan ihan suoraan luuhun ruuvaamisestakin. Päätin kokeilla sitä.


Kallon takaosasta katselin mahdollisia ruuvien paikkoja. Yläosasta löytyi kahdelle ruuville paikka ja keskeltä, turpavärkin ja aivokuopan väliseltä kannasosuudelta löytyi paikka kolmannelle ruuville. Alla pari kuvaa, jotka selvittänevät asiaa. Retuutin sarvia ruuveista kiinni pitäen ja tukevasti tuntuivat olevan kallon sisällä. Tämähän toimii!

Pari 70 millistä ruuvia ruuvattuna noin 50 mm luun sisään.

Kolme ruuvia.

Tuon jälkeen otin ruuvit irti ja laitoin väliin paperin tehdäkseni sapluunan taustalevyyn porattavia ruuvinreikiä varten. Tuon jälkeen oli helppo homma porata 4-millisellä puuporalla reiät, ruuvata taustalevystä läpi ja kiinnittää kallo. Heiluttelin sarvia taas pitäen vain taustalevystä kiinni ja tukevalta tuntui.

Sapluuna.
Kallo kiinnitettynä.

Tuossa vaiheessa porasin keskelle alas taas 4-millisen reiän luodin kiinnittämistä varten. Kuula on siitä helposti irrotettavissa ja laitettavissa takaisin. Ihan vaan, jos joku tykkää joskus tutkailla sitä. Sen jälkeen kiinnitin trofeen taustalevystään olohuoneen seinälle.

Se on siinä!

Sarvet seinällä.

14-piikkinen.

Luoti, johon hirvi törmäsi, on kiinni taustalevyssä.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä nyt kelpaa minunkin televisiottomassa huushollissa löhötä illat sohvalla ja katsella :-D

   Poista
 2. Komeat sarvet! Meilläkin riippuu olohuoneessa muutamat miehen metsästämät kauriin päät. Seuraavaksi olisi tarkoitus laittaa tuollainen kallotrofee sarvineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Minulla ei ole noiden sarvien lisäksi nyt kotona muita kuin muutamia löytösarvia. Muut kaadetut isompisarviset ovat päätyneet kotaan mökille.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!