lauantai 25. kesäkuuta 2016

Iltakävelyllä Porkkalanniemessä 23.6.2016

Saniaismetsä.

Porkkalanniemi on ollut käymättömien vierailun arvoisten kohteiden listallani jo pitkään, mutta tämän keväisen muuton myötä matka sinne lyheni niin paljon, että niemeen saattoi suunnata perheen voimin näin juhannusaatonaaton valoisana iltana ihan vain iltakävelyllekin. Vantaalta Suomenlahden kapeimmassa kohdassa sijaitsevaan Porkkalanniemeen tulee matkaa viitisenkymmentä kilometriä ja mutkaisen tien ajamiseen kuluu vajaa tunti. Porkkalanniemellä on mielenkiintoinen historia, kun se oli vuokrattuna venäläisille edellisen sodan jälkeen reilut kymmenen vuotta. Oikea laina-aika olisi päättynyt vasta vuonna 1995, mutta se päätettiinkin palauttaa wikipedian mukaan jo -56. Varsinaisia merkkejä tuosta ajasta emme kuitenkaan maastossa havainneet.


Jätimme auton parkkipaikalle (karttalinkki) ja kävelimme siitä polkua pitkin keittokatokselle (karttalinkki) ja edelleen meren rantaan evästauolle. Takaisin tulimme hieman eri reittiä. Vajaan kolmen kilometrin kierros osoittautui jopa hieman alle kaksivuotiaallekin sopivan helpoksi kulkea. Tiedustelin pienemmältä lapselta ajoittain haluaisiko hän välillä syliin, mutta vastaus oli aina, että "apua EI!". Harvinaisen selvästi tulee jo nuo muutamat sanat... Vasta viimeisille sadoille metreille pikkukaveri halusi syliin, mutta pitkospuiden ja siltojen kohdalla piti tietenkin luikerrella pois ja kävellä itse. 

Luonnoltaan Porkkalanniemi on häkellyttävän hieno ja kohteessa saisi helposti paljon pitempäänkin aikaa kulumaan. Varmasti tulee uudestaankin mentyä. Muutama osoitus Porkkalanniemen maisemista kuvina tässä alla.

Ajoittain polku muistuttaa hiekkatietä.

Vanamot kukkii.

Käyttökiellossa oleva kaivo.

Kannella kävely kielletty.

Keittokatokselle tulossa.

Lokit ovat erikoistuneet hakemaan retkeilijöiden muruset. Heti olivat paikalla meidän evästauolta poistuttuamme.

Näkymä rannasta merelle.

Purjevene.

Ruisleipäeväs.

Tupasvillaa.

Ruohosipulia kallion kolossa. Tuli vähän maisteltuakin..

Porkkalanniemeä.

Jään silottamia kallioita.


Pieni tammi.

Kaatuneita runkoja polulla. Isommat yli ja pienemmät ali...

Ukkoetana.

Opastekyltti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!