tiistai 14. heinäkuuta 2015

Puurijärvi-Isosuo 12.7.2015


Kotimatkalla länsirannikolta (postaus: Muutama kuva Putsaaresta) mietimme kohdetta, jossa voisi hieman jaloitella ja näin katkaista pitkää ajomatkaa. Muistui mieleen Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto Huittisten tienoilla, jonka kylttejä olimme usein 12-tieltä katselleet, mutta tähän saakka aina ajaneet ohi. Nyt koukkasimme tuon 12 kilometrin matkan valtatieltä Mutilahden parkkipaikalle (luontoon.fi; kartat ja kulkuyhteydet) ja lähdimme katsomaan minkälainen kohde on kyseessä.

Kävimme kiertämässä 1,6 kilometrin suolla kulkevan pitkospuulenkin ja tuolta reitilta poikkesimme muutaman sadan metrin matkan Mutilahden lintutornille ja pari sataa metriä katsomaan turvesuulia. Lopulta kulkemamme matka oli noin 2,5 kilometriä ja soveltui erinomaisesti lasten kanssa kuljettavaksi pieneksi kävelylenkiksi, jonka jälkeen autolla kotimatkan jatkaminen ei olisi enää niin tuskaisen tylsää, kuten se yhteen menoon usein on.

Kulkemamme reitin varrelle osui sitten kaksi luontotornia ja poikkesimme niissä kummassakin. Mutilahden lintutornista on näkymä Puurijärvelle ja Isosuon luontotornista isolle suolle.

Lakat olivat vielä raakoja.

Puita ristiin rastiin.

Mutilahden lintutorni.

Näkymiä lintutornista Puurijärvelle 1/2.

2/2.

Isosuo lähellä turvesuulia.


Lihansyöjäkasveja, kihokkeja. On siinä jokkunen karpalon lehtikin.

Vaivainen koivu.


Näkymiä Isosuon luontotornista 1/2.

2/2Oli hämmentävää huomata kuinka iso suo Isosuo todella on. Oletin jotain paljon vaatimattomampaa, mutta tuohan oli varsin komea paikka ja soveltui erinomaisesti päiväretken kohteeksi. Kesäaikaan liikkuminen suolla on hyvinkin rajoitettua, eikä pitkoksilta tule poiketa, mutta kyllähän tuolla väistämättä sellainen ajatus heräsi, että talven lumilla siellä täytyisi joku vähintään viikonlopun mittainen hiihtolenkki käydä heittämässä...

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista. Taitaa olla päiväretken paikka tuossa meikäläisellä, jälkikasvun kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Vielä on tuo talviretki tähän kohteeseen tekemättä, mutta eiköhän me sekin asia vielä korjata. Ellei sitten kuitenkin Torronsuo. Ei Zorron.

   Poista
 2. Kannattaa ehdottomasti tehdä joskus talviretkikin tuonne suunnalle. Todella kaunista seutua kimmeltävien hankien aikaankin. Tänä vuonna ei meinaa usko riittää hankien saamiseen. Juuri kävin viime viikolla Puurijärven maisemissa ja oli vaan tulvaa ja pelottavan upottavaa hiekkatietä.

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!