sunnuntai 11. elokuuta 2024

Päivässä Nuuksio ympäri, 27.7.2024

akpoika lähdössä lenkille.



Kesäloman viimeisen lauantain aamupäivällä läksin kävelylle. Otin repun selkään ja kävelin ensimmäisenä Järvenperän ruokakauppaan hakemaan juotavaa ja evästä ja jatkoin sitten matkaani leppoisassa kesäsäässä kohti Oittaata, ilman suurempaa päämäärää. Reittisuunnittelu tuli tehtyä matkan varrella.


Oittaalta matka jatkui ulkoilubaanaa pitkin Sorlammelle ja eipä sitä Pirttimäellekään tullut käännyttyä, vaan kulku jatkui Haltiaa kohti. Haukkalammella mietin, että pitäisikö kohta liikesuuntaa kääntää kotia kohti, kun pari kymppiä alkoi olla koossa ilman taukoja ja liki suoraan kotoa pois päin. Matka tuplaantuisi paluumatkalla. Salmi alkoi olla kuitenkin niin lähellä, että päätin koukata sielläkin ulkoilualueella vielä. 

Evästä söin kävellessä ja juominen hoitui niin myös. Repun otin siksi aikaa vatsapuolelle, että oli sieltä helppo kaivella välipalaa kulkiessa tasaisesti noin 10min/km tahtia. 

35km kohdalla olin pakotettu pysähtymään ensimmäisen kerran, kun nivusissa alkoi tuntua hiertymisen merkkejä. Teippaukset olisi kannattanut suorittaa jo ennen lähtöä, mutta parempi myöhäänkin. Toinen teippaustauko jalkaterien osalta tuli vielä 45km kohdalla. 

Pikku-Parikas ja Ollila Salmin suunnalla jäivät pohjoisimmiksi paikoiksi reitin varrella. Paluumatkan tulin sitten Ruuhijärven ja Velskolan Pitkäjärven kautta takaisin Oittaalle. 50km tuli täyteen hieman ennen 9 tunnin täyttymistä lähdöstä Oittaan uimarannan kieppeillä. Kokonaismatka päätöspisteessä oli 53 ja rapiat. 

Ei olekaan hetkeen tullut tehtyä näin pitkää kävelyä. 70km on minun pisin kävely Hollannissa De Nacht van Gulpen -tapahtumassa, mutta siitä on aikaa ja sillähän ei ole paljonkaan merkitystä minkälaisia matkoja on jaksanut joskus, vaan sillä on enemmän väliä missä kunnossa on nyt ja siitä kannattaa pitää huolta, että se pysyy mahdollisimman pitkään hyvänä.

Tänään juoksin iltalenkkinä puolimaratonin mittaisen matkan Bodomin ympäri. 2:03 loppuaika eli nopeampi kuin keväällä Helsinki City runilla. Nyt menisi 21,095km alle kahteen tuntiin, jos vetäisi tosissaan. Cooper-tulos muutama viikko sitten oli 2760m, mutta taidan sen vetää viileämmässä kelissä syksyllä uudelleen, kun jäi olo, että pystyisin toisena päivänä parempaan.

50km kävelty aikaan 9h 56min.

53km reitti päivässä Nuuksiossa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!