tiistai 7. syyskuuta 2021

Sorsastus- ja ampumaratapäivä, 5.9.2021


Lintukausi jatkuu. Sunnuntain vietin sorsastamassa aamun ja illan osalta. Päivällä vaihdoin autoon öljyt ja koiranluun ja sen lisäksi ampumaradalla kohdistin lintukiväärini Sakon .222 magnumin valmiiksi, jos vaikka perjantaina alkavaan kanalinnustukseen tai ulkoluodoille tässä joku päivä joutaisi.

Aamu alkoi mukavasti, kun järveä kiertäessä hyppäsi kaislikosta 5 heinäsorsaa sopivin välein. Ehdin Valmetilla niistä kolme pudottaa, kun olivat sen verran hitaita lähtijöitä, että lataamaankin ehti välissä. Muita tilanteita ei aamulla sitten tullutkaan.


Korjailin parisen tuntia autoa ja sen jälkeen oli vuorossa reissu ampumaradalle. Kohdistin lintukiväärin 75 metriin ja harjoittelin 20 laukauksen verran. Puolet pukilta istuen ja puolet bipodituelta. Vähän hätäisesti tuli ammuttua ja kasasta tuli aika iso tälle lyhyelle matkalle, noin 22 milliä kauimmaisten osumien keskeltä keskelle. Se ei mene kiikarin tai aseen piikkiin. Kiikari on kuitenkin ihan hyvin kohdallaan, kun katsoo iskemien keskipistettä. Kuvassa ruudun koko on 7,5mm.


Illaksi menin passiin jokseenkin samaan kohtaan kuin mistä aamulla sain 3 lintua. Iltalentoa ei käytännössä tullut, mutta reilun puolen kilometrin päähän laskeutui 50 heinäsorsaa. Pillittelin Mallard Hammerilla ja mokomat tulivat uiden lähes ampumaetäisyydelle. Iltalennon sijaan iltauinti. Todella varovaisia lintuja oli, mutta yksi erehtyi sen verran, että sain siitä päivän neljännen heinurin ennen pimeän tuloa. Hanhiakin lensi yli, mutta en hämärän vuoksi tunnistanut lajia, joten jätin ampumatta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!