sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Cumuluksen makuupussiin lisää untuvia

Sain muokattavaksi asiakkaalta custom -mitoilla teetetyn Cumuluksen Alaska 1300 -pussin. Kyseinen makuupussi on aika kylmiin keleihin tehty, limit -arvon ollessa peräti -30. 


 

Untuvat on kuitenkin jaettu lokeroihin epätasaisesti siten, että yläpuolella on reilusti ja alapuolella vähemmän, joka olisikin kenties loogista selällään nukkuville. Sen sijaan kylkinukkuja koki pussin kylmäksi selkäpuolelta ja pussi päätyi minulle, jotta selkäpuolen lokeroihin saatiin lisää eristettä.

Lisäuntuvat otin Marmotin vanhasta, käytöstä poistetusta makuupussista. 

Cumuluksen tuotetietojen mukaan pussissa oli ennestään 1300 grammaa untuvaa. 

Lisäsin noin 20 grammaa untuvaa 6 lokeroon, eli untuvamäärä kasvoi karkeasti 120 grammaa. Ei ehkä kuulosta kovin paljolta, mutta 20 untuvagramman lisäys tuon kokoiseen kujaan on merkittävä ja tuskinpa kylmä niin äkkiä sieltä läpi tästä eteenpäin hohkaa. Liikaakaan ei kannata laittaa, koska se vain heikentää eristämistä, jos untuvat ovat liian tiukkaan sullottuna.

Operaationa homma on kohtuullisen yksinkertainen, tyypillinen untuvien pöllytys: 

- Ratkotaan saumat siten, että tarvittavat lokerot ovat auki

- Siirretään riittävästi untuvia oikeisiin paikkoihin,

- Suljetaan saumat ja imuroidaan joka puolella leijuvat untuvahöytyvät pois.

 

Jos on muillakin vastaavaa tarvetta niin ei muuta kuin viestiä sähköpostilla aki.ihanajarvi(ät)pm.me. Tehdään hyvästä makuupussista vielä parempi pienellä päivityksellä.

 

2 kommenttia:

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!