torstai 25. maaliskuuta 2021

Maskipakkosakkoa

 

 

Se on sillä tavalla, että tänä keväänä ei lumihangesta paljastu koirankakka, vaan se hautautuu monien ihmisten suun ja nenänsä edessä käyttämään maahan heitettyyn kertakäyttömuoviin. Wuhan-nuha tulee luonnossa näkymään siellä sun täällä pitkän aikaa.

Kohta on kuulemma uhkana saada sakot, jos ja kun tätä etyleenioksidilla kyllästettyä muovinkappaletta en käytä naamallani. Tykkään hengittää raikasta kevätilmaa suodattamattomana suoraan keuhkoihin ilman ylimääräistä painehäviötä. Perustelu hallituksen maskipakkoesityksessä kun ei edes perustu maskin tehoon, vaan "signaalivaikutukseen" eli näytämme ulospäin kuinka hienosti olemme ylempää ohjailtavissa kohti tiukempia perusoikeuksien polkemisia.

Hulluksi mennyt maailman meno. Mutta ei sentään niin hulluksi, ettei Alko olisi auki. 

Noo, jospa lähtisi kohtapuoliin vaikka rautupilkille pohjoiseen, jos eivät tiesulkuja pistä eteen ja rautaa Uudenmaan rajalle viime keväiseen tapaan... Alkaa olla jo varma kevään merkki, kun Manna Sariini alkaa ehdotella liikkumiskieltoja, että voivat ottaa sitten pisteet kotiin ja laittaa mahtavien rokotteidensa piikkiin, kun flunssatartunnat luonnollisesti kesäksi vähenee.

8 kommenttia:

 1. Nyt lähti akpojan blogi seurannasta.
  Tyhmyyttä on olla käyttämättä maskia, jos siihen ei ole omaa terveydellistä estettä.

  Korona voi olla myös monelle terveelle nuorelle infektio mikä johtaa helposti vähintään sairaalakäyntiin. Jos perus influenssa johtaa osastolle muutamaksi päiväksi, niin maskin pitäminen on pieni paha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista ja seuraamisesta. Sinulla(kin) on oikeus mielipiteeseesi ja voit valita vapaasti mitä blogia ja muita tietolähteitä luet :-)

   Tervetuloa lueskelemaan retkijuttuja ja keskustelemaan (vaikka maskipakostakin) lisää, jos kiinnostaa myöhemmin. Tämä kirjoitus oli tarkoituksella provosoiva, koska ihmisten pitää alkaa ajatella itse sekä roskaamista että kertakäyttömuovin tarpeellisuutta virukselta suojautumisessa. Perinteistä hyvää retkisettiä sen sijaan on luvassa taas lähitulevaisuudessa, kuten tuossa lopussa vihjailin.

   Voin taata, että jos näet minut maski päällä metsässä niin moottorisaha on mukana vai miten se meni. :-)

   Poista
 2. Hyvää asiaa Aki! Järjen ääni betonierämaassa.


  V-A:lle: Kääntäisin tuon toisinpäin.
  Viisautta on käyttää maskia, jos siihen on terveydellinen peruste.
  Signaalivaikutuksen takia maskia ei kannata pitää.  > Perustelu hallituksen maskipakkoesityksessä kun ei edes perustu maskin tehoon, vaan "signaalivaikutukseen" eli näytämme ulospäin kuinka hienosti olemme ylempää ohjailtavissa kohti tiukempia perusoikeuksien polkemisia.

  Tuo on niin totta! WHO:kin on todennut, että tutkimuksissa ei ole löydetty eroa maskia käyttävien ja käyttämättömien kanssa.
  (Mask use in the context of COVID-19. WHO. 1 December 2020. Sivu 8.)

  Sama tulos THL:n tutkimuksessa viime keväänä. Tiede ei ole muuttunut vuoden aikana. Koejärjestelyissä on vikaa jos tulokset vaihtelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset. Näköjään joku muukin on vielä samoilla linjoilla.

   Poista
 3. Aina yhtä tylsää, kun johonkin muuhun aiheeseen erikoistuneessa blogissa aletaan puhumaan politiikkaa. En nyt ihan seuraamista tähän kuitenkaan lopeta, mutta toivoisin jatkossa vähemmän näitä "ulostuloja". Reipasta kevättä, älkää ottako koronaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä näkemyksestä, nimetön. Mukava saada anonyymeiltäkin näin asiallisia kommentteja. Juuri mainitsemastasi syystä en ole viruksen nimeä maininnut blogissani kuin yhden kerran vuosi sitten, enkä ole käsitellyt sitä muutenkaan, kun se ei ole vaikuttanut retkiini.

   Tämä postaukseni liittyy kuitenkin blogin aiheisiin; Jos muovimaskit ovat ulkona maassa roskina, se ärsyttää minua ulkona sekä luonnossa liikkuvana ihmisenä ja sanon sen ääneen. Asialle onneksi voi kuitenkin itse tehdä jotain ja lumien sulettua niitä voi lähteä keräämään pois.

   Toisaalta, kun päättäjät miettivät, että pitäisikö ulkoilemaan lähtevää lähtökohtaisesti epäillä rikoksesta, niin siihenkin viittaaminen liittyy blogin aiheisiin. Vaellukselle lähteminenhän olisi ehdotuksen mukaan liikkumisrajoitusalueelta lainvastaista mikä on kyllä minulle aika hämmentävä ajatus. Että Suomessako voisi olla niin? Olen tottunut jokamiehenoikeuksiin.

   Joskus kirjoitin kitaransoitosta. Se ei ärsyttänyt ketään ainakaan siinä määrin, että olisi innostanut kommentoimaan tai lopettamaan blogini seuraamisen jättämällä siitä tänne merkinnän, vaikka kitaran soittaminen ei liity tähän blogiin millään tavalla. Olen huomannut muuallakin, että maskista keskusteleminen on paljon vaikeampi aihe useimmille henkilöille.

   Poista
 4. Moikka Aki
  Moikka Aki
  Järkevää tekstiä. Ajattelen samoin kuin sinä. Sun blogi ja kirjoitat omannäköistäsi tekstiä, koska meitä samanajattelijoita on täällä ruudun toisella puolen. Tuntuu että maskivastaisuus on kuin "rasistikorttia".
  Sofia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro. Kiitos. Juu, äkkinäinen saattaa leimata, että maskiton levittäisi jotain tautia tahallaan eikä välitä muista ihmisistä, vaikka asia on toisin ja jälkimmäisen osalta jopa päinvastoin. Lapsillekin on tärkeää näyttää myös ilmeensä. Tällä hetkellä on niin paljon yksinäisiä ja muita huolia (mm taloudellisia) ihmisillä johtuen rajoituksista, että ulkoilun ja oman mielensä virkeänä pitämisen lisäksi kannattaa osa energiastaan käyttää läheisen ja erityisesti vanhuksien kanssa rupatteluun ja tarjota rauhallista ja realistista juttuseuraa, jos mahdollista. Vouhotuksen ja kauhistelun voi jättää kokonaan pois. Monille on muodostunut nyt virusta kohtaan suhteettoman isot suoranaiset pelot, kun vuosi on pitänyt vältellä ihmisten näkemistä ja aikaa on jäänyt paljon seurata yksittäisen aiheen ympärillä pyörivää uutisointia neljän seinän sisällä. Pienet hyvät teot on todellista toisista välittämistä, ei maskin pitäminen, vaikka sitä kaikkien kauppojen kaiuttimet toitottaa. Itse pidin uutisista hiljattain yli puolen vuoden tauon, mutta samat otsikot siellä näkyy edelleen olevan, kun tuossa nyt välillä olen niitäkin taas selannut...

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!