tiistai 5. tammikuuta 2021

Reppuprojekti: Muokkaus aseenkantorepuksi

Aseen kantamisen mahdollistaminen reppuun kiinnitettynä on ollut jossain määrin asialistalla pitempäänkin, mutta vasta tässä latvalintureissun alla sain aikaiseksi alkaa asiaa paremmin pohtimaan.

Toteutin ensin erään remmin repun ylemmän sulkumekanismin kohdalle. Yksinkertainen remmi lähtien Molle-nauhasta rullattavan osan yli ja klipsi, josta systeemi sekä aukeaa että kiristyy. Tämä yhdessä kyljissä olevien kiristyksien kanssa pitää tyhjemmänkin rinkan ryhdikkäänä.Samalla, kun laittelin remmiä kiinni, mietin mahtaisiko sama hihna toimia aseen tukin / pistoolikahvan kohdalla pitämässä asetta ja hoitamassa ylemmän kiinnityspisteen virkaa. Halusin pyssyn piippu alas päin, jotta ei ole pelkoa siitä, että putki olisi täynnä lunta ampumatilanteessa. Samalla piippu painavimpana osana on tällöin alhaalla, joka on myös painopisteen kannalta hyvä.

Alemmaksi kiinnikkeeksi solmin ainakin näin testivaiheessa kuminauhaa Molle-kujiin estämästä asetta keikkumasta repun päällä.

Tukevalta tuntuisi äkkiseltään tämä ratkaisu ja vapauttaa kädet umpihankihiihtoon sauvahommiin. Saa nähdä miten pelittää tositoimissa.

Asetta ei saa irti repusta ottamatta reppua selästä, mutta se ei liene latvalinnustajan rauhallisissa tilanteissa ongelma. Vastapainoksi on myös hyötyä; nimittäin asetta ei välttämättä tarvitse irrottaa repusta makuulta suoritettavan ampumatoiminnan ajaksi. Repputuki on erinomaisen vakaa, tosin vaatii hieman maastossa paikan hakemista todennäköisesti, mutta sellaisiahan metsästystilanteet on muutenkin.

 


 


 


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!