keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Polar Ski Arctic -siteen huoltoa

Ikäväkseni huomasin, että toinen metsäsuksien siteistä oli päässyt halkeamaan puoleen väliin kiinnitysruuvien takaa kohdasta, johon kohdistuu vääntö jokaisella potkulla. Myös suksia kääntäessä osa kokee rasitusta enemmän tai vähemmän. Toki tämä oli mukavampi huomata kotona kuin kairassa, mutta jotain toimenpiteitä oli ryhdyttävä tekemään, jotta siteen ikää saisi vielä pidennettyä.


Yllä olevassa kuvassa tuo halkeama on nähtävissä.

Sulattelin suksen hiihtolenkin jälkeen sisällä ja ilokseni totesin, että mahdollisen lopullisen halkeamisen jälkeen siteen saisi taaemmista rei'istä vielä kiinni lankkuun ja pituussäätöä on runsaasti, että hiihtäminen ei tällaisen varusterikon osuessa kohdalle loppuisi tykkänään. Olettaen siis, että mukana on asianmukaiset työkalut.

En jäänyt odottelemaan siteen rikkoontumista, vaan jo näin ennen latvalintureissua Lapin selkosilla siirsin kiinnityksen pykälää taaemmaksi, jolloin taitos ei osu enää jo haljenneeseen paikkaan, vaan on eri kohdassa. Oletettavasti tämä vähentää rasitusta vaurioituneessa kohdassa sen verran, ettei heti tarvitse muuta huoltoa tehdä. 

Muovi on siitä mukava materiaali, että uusien kiinnitysreikien poraaminen ei ole mahdotonta.

Alla uudesta kohdasta kiinnitetty eräside.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!