torstai 19. huhtikuuta 2018

Liejukanan piiloutumisyritys 19.4.2018

Töihintulomatkalla pyörähdin ensin Pitkäjärven lintutornilla ja sen jälkeen kurkkasin joko liejukana olisi ilmaantunut Vantaan Varistoon samaan paikkaan, jossa sen viime vuonnakin näin.

Olihan se. 

Yritti kana pistää piilottelullaan parastaan tällä kertaa. Olin näkevinäni kaksi lintua sivusilmällä lutakon viereistä hiekkapintaista kävelyreittiä tallatessa ja menin vesirajaan katsomaan. Toinen kanoista uiskenteli keskemmälle ja seurailin sitä hetken kiikareilla. Sitten ihmettelin, että mihis se toinen nyt katosi.

Polvistuin kaislikon reunaan ja kurkkasin. Sieltähän se punainen pää pilkotti puolentoista metrin päässä! Lintu kokonaan veden alla muuten, mutta harmittavan huonosti maastoutuva punainen nokka pilkotti vedenpinnan yläpuolella. 

Enpä tiennytkään niiden pyrkivän piiloutumaan myös näin. Jätin kanan siihen uskoon, että en olisi häntä nähnyt ja peräännyin vähin äänin paikalta.


Tämän vuoden lintulista tästä linkistä. Samaan tahtiin tulee lajeja kuin viime vuonnakin. 69 koossa.4 kommenttia:

 1. Hauska kuva! Ja parempi onni/taito kanajahdissa kuin meikäläisellä eilen!

  VastaaPoista
 2. Haha, mikä tapaus! En ole vastaavaan käytökseen ikinä törmännyt, vaikka liejukkaat kyllä ylipäätään ovat aika taitavia piiloutumaan. :D Pitänee muuten minunkin pian piipahtaa läheisellä liejukanalätäköllä tsekkaamassa, ovatko asukkaat jo palanneet maisemiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pisti hymyilyttämään :-) Ensin kurkin sellaisen tiheän heinätupon sisään, että sinnekö se meni, mutta olikin aavistuksen väljemmillä vesillä.. Varmaan joutui räpylöillä pitämään itseään jotenkin siellä veden alla, kun kelluva otus tuo kai tavallisesti on. :-D

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!