maanantai 30. huhtikuuta 2018

Krooklopeilla vaarin pikaveneellä, 28.4.2018

Sattui lauantain paattiajelulla melkoiset keliolosuhteet. Enpä muista nähneeni ulkomerta noin tyynenä aiemmin ja jo vain tarkeni luodon kallioilla paistatella päivää ja kelpasi lastenkin lotrata kallion eri tasoilla olleista lammikoista vettä alemmas ja viimein puroina kohti merta. 

Alla muutama kuva reissusta ja uudet lintulajit voi lukea tältä listalta. Rantautumispaikka oli täällä.


Kaupunginlahti


Merimetsojen muokkaama saarinäkymä, Humalainen.


Näkymä Kirstalta ulkomerelle.

Pari merimerkkiä ja horisontti jossain.

Alli ja pitkä pyrstöhiippa.


Isokari. Matkaa majakalle tasan 10 kilometriä.

20 hepan moottorilla varustettu "vaarin pikavene".


akpoika merenpinnan yläpuolella.

Haahkat.

Ja vielä kerran Isokari.

13 kommenttia:

 1. Kummallisesti nimettyjä saaria tai saariryhmiä on näköjään sielläkin :D Mitähän tuo krookloppi lienee suomeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niitä :-) En kuitenkaan valitettavasti merkityksiä sen paremmin tunne. Joitakin saa selville katsomalla minkälaisissa paikoissa sanat toistuu. Esimerkiksi puhti on tuolla päin lahti ja siinäkin meni itsellä oma aikansa hoksata, kun en ollut sanaa kuullutkaan ennen kuin aloin vakituisesti pyörimään noilla Varsinais-Suomen seuduilla. Krok olisi ainakin suomeksi koukku ja verbinä kroka olisi myös liitettävissä kalastukseen. Loppi taas on Suomen etymologisessa sanakirjassa mainittu tarkoittavan nurkkaa, ja aikalailla viimeinen saari tuo onkin ennen isompia avovesialueita, mutta en tiedä olenko oikeilla jäljillä :-) Monta kertaa kyllä ihmettelee, että mitenköhän tämäkin paikka on nimensä saanut...

   Poista
 2. Kannattaa ottaa yhteyttä Aristoteleen kantapäähän. Siellä löydetään kyllä asiantuntija selvittämään taustat. (Katsokaapa vaikkapa äskettäin julkaistut ohjelmat merisään saloista:
  https://areena.yle.fi/1-2750116

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas. Enpä tiennyt tällaisesta, kun en televisiota katsele. Täytynee jossain vaiheessa katsoa mikä homma on kyseessä. Selvitettäviä paikkojen nimien merkityksiä tässä maassa kyllä riittää...

   Poista
  2. Hox! Aristoteleen kantapää on radio-ohjelma.
   ( Minäkään en katsele televisiota.Radiossa on parempi kuva)

   Poista
 3. Hienoja kuvia ja varmasti hieno lpasireissu noin tyynellä ja aurinkoisella.

  Meriluonnossa on oma viehätyksensä. Toisinaan tulee mieleen, että jos asuisi sisämaakaupungin sijasta vaikka Turussa, niin retkeilypaletti ihan arkiviikon tasolla laajenisi kummasti. No onhan meillä Nässy, mutta ei se kuvatun kaltaisille maisemile kuitenkaan vedä vertoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lpasireissu = lapsireissu. Oltiin kanssa pojan kanssa viikonloppuna helmoissa, postausta tulee, kunhan kerkeän. Taisitkin saada jo kuvaa näistä muita kautta.

   Poista
  2. Vissiin aika väsähtänyt olit reissussa :-D

   On ne komeita paikkoja tuolla merellä. Kalavehkeitä oli kyllä vähän ikävä, mutta muuten hyvä meininki.

   Poista
  3. Väsykuvassa saattoi olla mukana ripaus luonennäyttelijyyttä :)

   Naapurin ukko kehuu käyvänsä pilkkimässä ainoastaan Rauman suunnalla. Kuulemma sisävedet eivät enää verrattuna vähäisen saaliskoon ja -määrän takia kelpaa ollenkaan. Eli uskon.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Olipa välillä ihan epätodellisia kuvia, kun meri oli pläkä ja taivas heijastui siitä. Kyllä merelle pitäis päästä. Ja pääsenkin ihan pian. Jes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Olen aidosti ilahtunut puolestasi siitä! Itsekin juuri virittelen leiriä meren rannalla lasten kanssa... Keli ei voisi kai parempa olla. Kelpaa.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!