perjantai 26. tammikuuta 2018

Kelkkaostoksilla

Jouduin eilen kelkkaostoksille.

Päivänä muutamana puuhastelin absidin jatkeen parissa ja sainkin sen jo ommeltua muotoonsa. Katesaumalla tein ja ohuen ohut silnylon ketjukäyrälle leikattuna vaatii ompelutyössä kärsivällisyyttä rutkasti, mutta ihan hyvin se sujui ja vahvaa saumaa tuli.

Seuraavassa vaiheessa olisi kiinnitettävä vetoketju ennen maanvastaisen sivun kiinnityslenkkejä, huipun vahviketta yms. Ja siitä ne kelkkaostokset...

Tuli sitten hankittua vääränlainen kelkka vettähylkivän vetoketjun mukana materiaalien tilausvaiheessa. On aika huono tulla majoitteesta ulos, jos vetoketjun kelkassa on vedin vain toisella puolella, joten ei paljon vaihtoehtoja jäänyt. 

Laitoin sitten Oulusta tilaukseen oikeanlaisen kelkan, enkä nyt muuta keksinyt samaan pakettiin. Luulisi tuon kelkan mahtuvan mukavasti postilaatikkoon.


... 

Muunlaisille kelkoille ei olekaan etelässä juuri tarvetta. Harvoin näkee yli 20 sentin lumikerroksen sulavan vuorokaudessa, mutta niin vain kävi. Odotellaan siis seuraavaksi talven seitsemänsiä lumia... 

2 kommenttia:

  1. Ajattelin jo että koiravaljakko olisi seuraava juttu. No ei. Täällä olisi kyllä lunta siihenkin. Kävin eilen hihtelemässä puolitoista tuntia männikössä, melkein hankikanto oli kun osasi hakeutua paikkoihin joissa oli märkä, puista pudonnut lumi jäätynyt pintaan. Ja nyt kun pakastaa niin ensi viikonloppuna on kiitokelit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisihan se valjakko varmaan aika kiva :-D Huomiselle lupailee taas reilummin lunta eteläänkin...

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!