sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Lepäinen ja Aaholmi, talvi 2017

Eilen oli talven hienoin päivä Uudessakaupungissa. Käytiin siellä viettämässä viikonloppua. Ukiin oli satanut liki 30 senttiä lunta parissa päivässä ja pikkupakkasessa oli mukava käydä pulkkamäessä ja muutenkin ulkoilemassa. Illansuussa lähdin katselemaan taas myös Lepäisten kärkeen (karttalinkki) ja Aaholmiin (karttalinkki) miltä auringonlasku siellä tällä kertaa näyttää. Vastaavan reissun tein vuosi sitten ja silloin näytti tältä: Lepäinen ja Aaholmi, talvi 2016.

Kuluva talvi on kolmas peräkkäin, kun Putsaareen ei ole asiaa jäitä pitkin. Viime vuoden kuvista näkyy, että jäätä oli, mutta se oli erittäin huonon näköistä. Nyt ei jäätä Putsaarenaukolla ollut juuri laisinkaan, eikä tässä kai pakkasia ole luvassa, joten veneilykelejä saa alkaa odottelemaan.

Lunta taas on huomattavasti reilummin, mutta tilannehan korjaantui vasta pari päivää sitten. Sitä ennen Ukissa ei ollut lumipeitettä. Alla muutama kuva reissulta.

Lepäisten laituri.

Panoraama Lepäisiltä.

Kauempana näkyy jäälauttoja tai avovettä.

Ukin laivaväylällä sattui olemaan rahtilaivakin liikenteessä.

Tässä kuva Aaholmista. Tuo koko saari auringon alla on Putsaarta. Etäisyyttä sinne on noin 4 kilometriä.

Toinen näkymä Aaholmista.

2 kommenttia:

 1. No nyt on eteläänkin saatu lunta. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mahtavaa päästä vähän jopa rämpimään lumessa! Harvinaista herkkua :-D ja jyrkähkötkin mäet vei pulkallla ensin hitaasti jos ollenkaan ennen kuin sai uran siihen tampattua.

   Tuo paksumpi kerros Ukin kohdalla taitaa kuitenkin olla melko paikallinen. Ainakin, jos forecan lumensyvyyskarttaa katselee.. Turussa ainakin vain kymmenkunta senttiä mittausten mukaan.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!