maanantai 11. huhtikuuta 2016

Therm-a-Restin painonhallintaa

Olen useaan otteeseen vetänyt herneen nenään ostaessani uusia retkeilyvarusteita, kun pakkauksessa tai verkkosivuilla ilmoitettu paino ei ole ollutkaan oikea. Viime kesänä ostin pilkkahintaan thermarin Neoair All Season Regularin (postaus) ja tein havainnon törkeästä valehtelusta, jossa ilmoitettu paino oli kymmenen prosenttia todellista alhaisempi. Näin suuri virhe ei ole mielestäni mitenkään mahdollista vahingossa. En välittäisi, jos kyse olisi muutamasta grammasta, mutta noin räikeä ero menee jo periaatteiden puolelle. Otin sitten härkää sarvista ja kokeilin voiko yksittäisen kuluttajan yhteydenotolla olla vaikutusta suuren valmistajan koneistossa.

Lähetin siis sähköpostia valmistajalle ja tiedustelin miksi paino heittää niin paljon. Luulin jo, että ei sieltä kukaan vastaa, mutta viimein kolmen viikon päästä sähköpostiini kilahti viesti ja sain ilmoituksen, että "we are currently in the process of updating the website and packagins to accomodate the slight increase in weight". Tuo prosessi kesti rapiat kaksi kuukautta, mutta viimein huomasin nettisivuilta oikean painon. Olin aika tyytyväinen itseeni ja luotto valmistajaan sekä omiin vaikutusmahdollisuuksiin palasi.

Miksi tämä kertaus?

No, painonhallinta sai kummallisia piirteitä muutama viikko sitten, kun lukijani kommentoi alkuperäiseen painohuijauspostaukseen (tämän postauksen ensimmäinen linkki), että hänenkin ostamassa, mutta eri mallin thermarissa paino oli todellisuudessa kymmenisen prosenttia ilmoitettua korkeampi. Kävin samalla katsomassa uudestaan oman alustani painon valmistajan sivuilta myös ja hämmästyin suuresti: paino oli muutettu uudestaan vääräksi myös oman alustani kohdalla! Mitä ihmettä?

Kaivoin vanhan sähköpostiketjun gmailistani ja kirjoitin uuden viestin samalle henkilölle, joka minulle aiemminkin oli vastannut. Vapaasti suomennettuna kyselin muun muassa onko alustastani tullut uusi kevyempi malli, kun paino on muutettu kevyemmäksi ja miksi blogini lukijan mainitseman alustamallin paino on niin ikään kymmenen prosenttia virheellinen. Tämä alkoi tuntua jo järjestäytyneeltä toiminnalta ja systemaattiselta grammanviilaajan linssin viilaamiselta.

Henkilö sähköpostin päässä otti tämän kiitettävästi asiakseen ja lupasi selvittää miksi näin on päässyt käymään. Lopulta sieltä taas vastaus tulikin, että painot on päivitetty oikeiksi ja toivottavasti 10 prosentin heittoja ei enää tavata. Syyksi mainittiin virhe verkkosivuilla, joka päivitti vanhat painot jostain toisesta järjestelmästä, kun varusteen tietoihin teki muita muutoksia. Tämä vika on vastauksen mukaan nyt korjattu.

Oli miten oli... Joka tapauksessa on hienoa, että painot ovat jälleen likimäärin oikein ainakin verkkosivuilla. Kuinkahan pitkän aikaa tällä kertaa?

2 kommenttia:

  1. Noihin painohuijauksiin olen itsekin törmännyt siinä määrin, että voi tosiaan puhua huijauksesta. Ei millään voi valmistajien punnituksissa sattua niin paljon "vahinkoja", että virheet selittyisivät sillä.

    Kaikki - myös punnitseminen - täytyy näköjään aina tehdä itse.

    VastaaPoista
  2. Niinpä... Toisaalta on mukava huomata, että niihin on joskus mahdollista myös vaikuttaa, jos lähettää nootin valmistajalle.

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!