torstai 3. joulukuuta 2015

Kuvia uusimmasta liepeellisestä Paulitarpista


Tässäpä muutama kuva uunituoreesta liepeellisestä Paulitarpista, jonka tänään koepystytin. Huomenaamuna polkaisen tämän uudelle omistajalleen, kun hän sattuu sopivasti työmatkani varrella asustamaan.

Pari pientä muutosta tuli tehtyä edellisiin liepeellisiin verrattuna. Muutokset liittyvät liepeiden rullaamiseen ylös.

Tarppi sähkölinjan alla.

Rullausmahdollisuutta varten hakkasin vasaralla pari purjerengasta jokaiseen liepeeseen. Purjerenkaaseen solmin kiinteästi nyörinpätkän, jonka avulla lieve lukitaan yläasentoon. Yksinkertaista, mutta toimivaa. Aiemmin olin liepeen saumaan piilottanut nuo solmimisnarut. Muutama lähikuva toteutustavasta:


Lieve rullattu ylös oviaukon kohdalta ja solmittu narulla, joka on pujotettu purjerenkaan läpi.

Narut roikkuvat kiinteästi purjerenkaista.

Kuva välikiinnikkeestä. Oikeassa reunassa näkyvään mustaan lenkkiin saa kiinnitettyä lisävarusteena saatavilla olevan pohjan.


Keskitolpan putki mahdollistaa tolpan laittamisen vinoon.8 kommenttia:

 1. On kyllä turkasen siistejä ompeleita! Tosin aika paljon olet tainnut harjoitellakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Luinkin juuri muutama viikko sitten jostain sellaisen väitteen, että 10000 tuntia minkä tahansa asian harjoittelua ja kenestä tahansa tulee harjoittelemansa asian rautainen osaaja. ;-) Onhan tässä jo hyvä alku tätä harrastusta... Liki kilometri saumaa tullut ommeltua tänä vuonna.

   Seuraavaksi pääsen pikkuhiljaa taas omien projektien pariin, mutta kaipa tässä voisi pienen tauon pitää, kun painaa tentit ja opparikin päälle. Saa ompelukonekin hetken jäähtyä. :-)

   Poista
  2. Mulla kans tulee tauko ompeluhommille, kun kurssilla on joululoma. Mutta loppiaisen jälkeen jatkuu taas. Sitten teen housut valmiiksi ja sen jälkeen rupean laatimaan lämpökerrosta takin alla pidettäväksi. Vähän niinkuin irrallinen lämpövuori siis.

   Poista
  3. Se on hyvä, että on projekteja mielessä! :-) Minä varmaan aloittelen pyörälaukku-/reppuvirityksen kanssa seuraavaa vuotta. Housut pitäisi kanssa tehdä vähän vastaavasti kankaasta kuin tuo anorakki. Pykälää vahvemmasta tosin ainakin kriittiset kohdat.

   On tuossa jotain muutakin pientä kyllä mielessä, mutta katsotaan lähteekö ne, kun on vähän materiaaliongelmia.. Ei nimittäin viitsisi tilata pientä määrää isolla toimituskululla :-)

   Poista
 2. Kehitys kehittyy - hyva Aki!

  Miten tuon liepeellisen paino, ja hinta?

  Yt. luuppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos luuppi.

   Painoa tuolla on 885 grammaa ja 290 euron hintaan olen noita nyt tehnyt (mukaan siis liepeellinen tarppi, suojapussi, portaattomasti säädettävät nurkkanarut kiinnitettynä, saumat teipattuna ja oviaukkoon 3-4 metrinen naru. Tarvittaessa erikseen lisäkiinnikkeitä, kiiloja ja lisänaruja yms saatavilla).

   Poista
 3. Iltoja Aki. Tuosta liepeestä. Ilmeisesti kiinnittänyt liepeen varsinaisen tarpin kankaan reunaan? Laitoitko siis noihin liepeisiin purjerenkaat muihin kohtiinnkuin oviaukon kohdalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro. Joka sivulle, jotta symmetrisyys säilyy eikä tarvitse katsoa mikä sivu on oviaukko.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!