keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Cubenin työstö: Huipun vahvistaminen

Aloittelin cubenin työstöön liittyvien vinkkien jakamista muutama viikko sitten postauksella Cubenin työstö: Leikkaaminen ja ketjukäyrän teippaus. Ehkä tiuhempaakin oli alunperin tarkoitus näitä jakaa, mutta kuten olen täällä blogissakin kertonut, niin onhan tässä muuttujia ollut elämässä viime aikoina. Hirvikolari vei ajatukset pariksi viikoksi. Sen aikana syntyi kuitenkin yksi viltti (Quilt-projekti 2), vaikka tuntui, että esimerkiksi koulujuttuihin keskittymisestä ei tullut mitään. Käsitöitä tekemällä sain ajatukset muualle. Loppuun on auttanut asiasta puhuminen ja voin nyt sanoa, että tuo pysäyttävä tapaus ei ole enää jatkuvasti mielessä.

Joitakin hämmentäviä hetkiä on tullut ilmeisesti saamastani aivotärähdyksestä johtuen, vaikka varsinaista vaivaa ei siitä ole. Muutaman kerran on joku kaveri sanonut, että "juu, niinhän sinä sanoit pari päivää aiemmin". Enkä muistanut, että olin siitä jo puhunut kyseisen henkilön kanssa. Jotain pientä häikkää lähimuistissa kenties. Ei tämä kai kauhean vakavaa ole ja paremminkin normaalia tuollaisen täräyksen jälkeen... Eilen sain minua hoitaneesta keskussairaalasta pyynnön osallistua tutkimukseen aivotärähdyksestä toipumisesta. Taidan osallistua. Siitä voisi saada hyvää tietoa itselle, miten tästä oikeasti toivutaan. 

Positiivinen asia on kuitenkin jo sekin, että sentään muistin aloittaneeni tällaisen Cuben-juttuprojektin!






Mutta aiheeseen. Tämän postauksen vinkki on osoitettu sellaisiin Cubenfiber -virityksiin, jotka ovat siten muotoon leikattuja, että siihen muodostuu jonkinlainen huippu. Paulitarppi on sellainen ja kuvat on otettu sellaista tehdessä noin vuosi sitten. Paulitarpin tapauksessa keskitolppa sijoitetaan tuohon huipulle ja siihen pisteeseen kohdistuu veto kaikista maahan kiinnitetyistä nurkista. Tai tavallaan keskitolppa pyrkii kokoajan työntämään sitä ylöspäin. Se piste on siis pakko vahvistaa kunnolla. Tämä postaus on tavallaan kaksiosainen, koska muutin huipun myöhemmin toisenlaiseksi. Tässä näytän miten huipun voi vahvistaa Cubenilla ja seuraavassa miten siihen liitetään jokin muu (esim. Cordura) kangas väliin vahvikkeeksi. Kumpikin ovat yhtä toteutuskelpoisia ja toimivia tapoja.

Kun vahvistuksia tehdään Cubenista, kerroksia kannattaa laittaa useita. Vahvikepalat eivät paina käytännössä yhtään mitään, eikä sellaisista kohdista kannata viilata grammaa missä vahvistusta todella tarvitaan. Itse laitoin huippuun neljä kerrosta Cuben-kangasta.

Vahvikepaloiksi leikataan alla olevan kuvan mukaisesti huipun muotoon leikattuja paloja.


Huipun muotoon leikattu pala ja teippejä.

Vahvikepaloja tarvitaan hieman eri kokoisia. Kukin vahvikepala on aina teipin leveyden verran edellistä isompi. Pienin kappale kiinnitetään  ensin ja sen jälkeen pykälää isompi, ja niin edelleen. Tällöin teippaus tulee aina uloimpaan kangaskerrokseen, eivätkä kaikki vahvikepalat siten ole vain yhdestä kohdasta teipattu kattoon ja vetokohdistuu tasaisemmin ja isommalle alueelle. Mielestäni parempi näin. Teippauksien "limittäminen" näkyy jotenkuten alla olevassa kuvassa, koska tämä ohut kangas on hyvin läpinäkyvää.


Huipun teippauksien limittäminen.

Seuraavassa osassa kerron kuinka tuohon liitetään eri kangasmateriaali väliin vahvikkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!