sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Hiun luontopolun karpalotKävin eilen perheen kanssa iltakävelyllä Hiun luontopolulla Uudessakaupungissa. Luontopolun varresta löytyy myös lintutorni (karttalinkki) järven rannasta, mutta emme nyt aivan siellä asti käyneet. Metsäalueella on muutamia pieniä soita ja sen verran havaitsimme kypsiä karpaloita, että noukimme niitä pienen purkillisen.

Tänään illalla suuntana on Kurjenrahkan kansallispuisto ja huomenna on tarkoitus kiertää Savojärven kierros. Yhden yön retki lapsen ja apen kanssa...

Kapaloa noukkimassa.

Karpalopurkki puolillaan.

Hyvä karpalomätäs.


Tammen alku.


2 kommenttia:

  1. Taitaa tosiaan olla karpaloaika käsillä - ehkä piakkoin täällä pohjoisessakin. Nyt on ollut sopivasti pakkasiakin, joten senkin puolesta olisi jo aika. Viime syksynä kävi niin, että kun menin karpaloita poimimaan, oli suon pinta jo niin hyvin pakastunut, että iso osa marjoista oli jäänyt jään sisälle enkä viitsinyt ruveta niitä sieltä hakkaamaan esille. Jospa ensi viikonloppuna kävisin tarkistamassa omat paikkani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se alkaa tosiaan olemaan karpaloaika, syksy jo sen verran pitkällä :-) Aika usein ne ovatkin sammalen sisällä toisin kuin tuossa karpalomätäskuvassani. Eilen kiertelin soisen reitin Savojärven ympäri Kurjenrahkalla, mutta siellä näkyi yllättään vähän karpaloita, vaikka lehtiä kyllä oli runsaasti.

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!