keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Läjä kankaita ja uusia varusteprojekteja

Varma kevään merkki on se, että tarpit alkavat kiinnostaa. Vaikka Paulitarppi soveltuu myös talviretkeilyyn useissa tilanteissa, keväällä silti huomaa piikin kyselyissä tarppien perään. Taas viimeisen kahden viikon sisään olen lähetellyt ohjetta useille innokkaille, jotka ovat halunneet saada vinkkiä tarpin tekemiseen itse. Ohje tosin on päivitetty viimeksi yli vuosi sitten ja siitä puuttuu monta yksityiskohtaa mitä nykyisessä Paulitarpissa on, joten en ole varma viitsinkö sitä hirveästi enää lähetellä ainakaan ennen kuin ehdin(/jaksan) laittaa sitä ajan tasalle. Jos jaksan... Mieluusti kuitenkin jatkossa ompelen itse tarppeja yms halukkaille sen mukaan mitä muilta hommilta ehdin.


Kasa kankaita, naruja, saumateippiä yms...

Minua pyydettiin suunnittelemaan ja toteuttamaan kahden henkilön rankinen Paulitarppiin ja se on seuraava ompeluprojektini. Ötökkäverkko pitäisi saada aikaiseksi ennen lähestyvää hyttyssesonkia. Rankiseen ei tule pohjaa eikä vetoketjuja, vaan kulku sisään tapahtuu reunan alta. Mikään ei estäisi lisäämästä samaan malliin esimerkiksi vetoketjua tai pohjaa, mutta tämä toteutustapa vastaa sitä mitä pyydettiin tekemään. Korkeuteen tulee huipulle säätö ja pelivaraa lisää myös parikymmensenttinen lieve, joka tulee verkon alareunaan. Nämä siksi, että tarpin monipuolinen käyttö onnistuisi myös rankisen kanssa eikä verkko rajoittaisi pystytysvaihtoehtoja. Osa yksityiskohdista on vielä tarkemmin miettimättä, joten niistä kerron lisää sitten projektin edetessä. Kunhan saan kouluhommia tehtyä vähän vähemmäksi niin aloittelen projektin kaavapaperin leikkaamisella.

Rankisen mittapiirroksia
Rankisprojektin jälkeen alan ompelemaan Paulitarppeja, joita minun on myös pyydetty tekemään. Jos nuo tarpit kiinnostavat niin kannattaa olla yhteydessä vaikka sähköpostilla (aki piste ihanajarvi ät gmail piste com). Toimitusaika menee jonnekin kesäkuun puolelle, jos nyt tilaa.


Itselleni aion seuraavaksi tehdä sään- ja pesunkestäviä karttoja kankaalle tulostettuna. Ainakin Vätsärin ja Muotkan kartat olisivat tarkoitus sillä tavalla tehdä. Aiheesta lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!