torstai 5. maaliskuuta 2015

Pari viikkoa anorakin käyttöä...

Anorakki on ollut nyt runsaassa päivittäisessä käytössä reilut pari viikkoa. Eipä taida olla paluuta muiden takkien käyttöön, sen verran moneen keliin se näyttää olevan passeli kapiste.

Kylmimmillään ilma on ollut -17. Silloin laitoin alle villapaidan ja tarkenin hyvin. Lämpimimmillään on ollut +5, silloin alla oli ohuempi pitkähihainen paita. Tuulenpitävyys on mainio asia! Jopa -17 asteessa tarkenee melko kevyellä varustuksella kävellessä, kun tuuli ei mene läpi.

Kangasmateriaalin kulutuskestävyydestä sain kantapään kautta kokemusta viikonloppuna Pirkan Hiihdossa. Sauvojen kiristys on tarranauhoilla ja tarrapuoli pääsi hankaamaan epähuomiossa hihan suuta. Alla kuva mitä jatkuva reilun 10 tunnin hankaus tarranauhalla sai aikaan. Ei onneksi mitään pahempaa, pientä "nukkaantumista" vain. Täytyy olla tarkempi jatkossa, kun laittaa nuo sauvat käsiin.

Tarranauhalla hangattua polyamidia.

Pirkan hiihdot sujuivat takin kanssa erinomaisesti. Oikeastaan tämä oli urheilusuorituksena sellainen testi, jossa piti käydä ilmi tarvitaanko lisää tuuletuksia esimerkiksi kainaloihin. Missään vaiheessa 10 tunnin reipasta liikuntaa ei tullut tukala olo. Ei siis tarvitse lisätä ilmanvaihtoa. Alla oli ihoa vasten tekninen paita ja sen päällä puuvillainen imemässä kosteutta. Lämpötila oli hiihtojen aikaan pääosin muutaman asteen plussan puolella.

Aamupäivällä hiihdoissa tuli tihkusadetta pari tuntia. Se on pitkäkestoisin sade, jossa takki on ollut nyt käytössä. Missään vaiheessa vesi ei tullut kankaasta läpi vaan tipat olivat helminä kankaan pinnalla ulkopuolella. Kesällä sitten voi testailla reilummissa sateissa, mutta vaikuttaa siltä, että takilla pärjäilee kyllä mainiosti ainakin pienempien kuurojen ajan. Materiaalihan on erittäin nopeasti kuivuvaa. Pesukoneesta ottamisen jälkeenkin kangas tuntuu melkein kuivalta. Vesipilariarvo on 150 mm eli kovempi sade tullee läpi, mutta sen yllättäessä voi hakeutua sateensuojaan vaikka tarpin alle.

Tosi hyvä takki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!