sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Muotkan reissun suunnittelua

Stuorraäytsin kanjonin suu syyskuussa 2014. Miltähän tuo talvella näyttää?
Olisi kuulemma parin viikon päästä pohjoiseen menevässä autossa tilaa. En malttanut olla kieltäytymättä moisesta tarjouksesta. Kaverit ovat matkalla riekkojahtiin, mutta minä ajattelin jättää pyssyt tällä kertaa kotiin ja keskityn valokuvaamiseen. Aika on nyt koulujuttujen ynnä muun sellaisen vuoksi aika tarkasti rajoitettu, mutta pystyn viipymään maastossa 3 yötä ja alun neljättä päivää ennen kuin pitää hypätä Eskelisen kyytiin paluumatkalle jossain Karigasniemen ja Kaamasen välisellä tiellä, ehkä Kaamasmukassa tai Sulaojalla. Sehän on jo ehdottomasti riittävä aika, että reissu kannattaa tehdä!

Viime päivinä on tullut piirreltyä mahdollisia reittejä karttaan ja mittailtua välimatkoja. Oletan, että jos hanki kantaa, niin pystyn mukavasti menemään pari kymmentä kilometriä ahkioineni päivässä. Ainakin viimeisen parin viikon aikana Utsjoellakin on ollut ajoittain suojan puolella, joten kai sieltä kova kuori hangesta löytyy. Reitti ratkeaa kuitenkin lopullisesti vasta paikan päällä. Näillä näkymin lähden liikkeelle Luomusjoen kohdalta ja Riekonpyytäjän kammi olisi ainakin mukava nähdä. Todennäköisesti pyörähdän myös Stuorraäytsin tuvalla ja jos aikaa riittää niin hiihtelen Kielajoen suuntaan myös.

Viime talvena Riisitunturilla minulla oli käytössä vuokralla OAC Kar 147 senttiset lumikenkäsukset. Ne olivat metrisessä pehmeässä hangessa niin hauskat ja kätevät, että varasin vastaavat tamperelaisesta vuokraamosta uudelleen. 60 euroa maksaa niiden vuokra vajaaksi viikoksi eli aika monta kertaa saa vuokrata ennen kuin tulee kalliimmaksi kuin uudet ja omat. Eikä kaikkea tarvitsekaan omistaa itse. Kaverille kans. Toiset ovat Altai Skis Hokit ja toiset nuo Karit. Pistetään painiksi lähtiessä ja katsotaan kumpi ottaa kummat... Eipä noilla taida käytännössä paljon olla eroa. Hokit ovat vähän lyhyemmät, mutta leveämmät kuin Karit.

Muotkan kartta.
Teen Driveen varustelistan reissua varten. Eilen jo aloitin ja poistin pikaisesti kaikkien varusteiden listalta turhat jutut. Listan kommentointi on sallittu asetuksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!