maanantai 26. elokuuta 2024

Erikoinen sorsastusreissu, 25.8.2024

Ajelin sunnuntaina taas Hartolaan ja kävin kahdella eri järvellä. Päivään mahtui niin erikoinen tilanne, etten ole vieläkään ihan käsittänyt mitä siinä oikeastaan hetkessä tapahtui. 




keskiviikko 21. elokuuta 2024

Metsästyskauden avaus, 20.8.2024

Kanootilla lähdössä sorsastusreissulle.



Metsästyskausi alkaa minulla sorsastuksesta 20.8 klo 12. Niin tänäkin vuonna, kun matkasin kotijärville Hartolaan vesilintujahtiin. Viikonvaihteessa ennen tiistaita kävin jo valmistelemassa passipaikkoja ja katsomassa missä linnut luuraa. Heinäsorsia olikin enemmän kuin koskaan noin 25 vuoden aikana, kun olen kohdetta syksyisin tarkasti seurannut. Tänä vuonna oli myös ensimmäiset kanadanhanhen pesinnät ja noin 20 kanukkia isommalla järvellä. Mukavat lähtökohdat kauteen, vaikka lopulta jahtipäivänä ei ihan niin paljon lintuja enää näkynytkään kuin viikonvaihteessa.

sunnuntai 18. elokuuta 2024

Asesepän hommia




Mossbergin 835 12/89 -kaliiperin pumppuhaulikossa on ollut ensimmäisestä laukauksesta lähtien vika, että joidenkin patruunoiden hylsyt laajenevat ammuttaessa sen verran, että ne ei ole tullut ilman väkivaltaa patruunapesästä pois. Hylsyt jumittavat siellä niin tiukasti, että aseen perä on pitänyt lyödä metsällä puun kylkeen tai sorsastaessa veneen pohjaan, että pumppausliikkeen saa tehtyä ja sillä tavalla tyhjän hylsyn ulos ja samalla uuden kovan työnnettyä patruunapesään. Tämä luonnollisesti hidastaa toisen laukauksen ampumista nopeissa tilanteissa missä olisi useampi kuin yksi pudotus saatavissa tai mahdollisesti paikkolaukaus myöhästyy. 

Tätä ongelmaa aloin nyt korjata Dremelillä. 

sunnuntai 11. elokuuta 2024

Päivässä Nuuksio ympäri, 27.7.2024

akpoika lähdössä lenkille.



Kesäloman viimeisen lauantain aamupäivällä läksin kävelylle. Otin repun selkään ja kävelin ensimmäisenä Järvenperän ruokakauppaan hakemaan juotavaa ja evästä ja jatkoin sitten matkaani leppoisassa kesäsäässä kohti Oittaata, ilman suurempaa päämäärää. Reittisuunnittelu tuli tehtyä matkan varrella.