sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Puolimaratoonilla 11.5.2024




Juoksin eilen ensimmäisen virallisen puolimaratonini. Olen kyllä monta kertaa juossut sen mittaisen matkan itsekseni, mutta ilman virallista ajanottoa. Tänä keväänä pisin lenkki ennen tapahtumaa oli 17,5km kirmaus. Helsinki City Run oli tapahtuma, johon osallistuin. Työnantaja ystävällisesti maksoi osallistumisen, joten tällä kertaa ei edes tarvinnut maksaa itseään kipeäksi.

Tuli lähdettyä aika rauhallisesti, tai sellaista perusvauhtia mitä lenkilläkin yleensä menee ja kymppi meni aikaan 1:02. Minä olen aika hitaasti lämpiävää sorttia ja vasta 8km kohdalla tuntui, että painot oli pohkeista pois ja 10 kilometriä siitä eteenpäin oli suorastaan nautinto hölkätä tasaisilla merenrantareiteillä. Toisen kympin aika oli sitten ensimmäistä pari minuuttia nopeampi.

Torstaina vielä kävin umpimetsässä ja hakkuuaukoilla Hartolassa juoksemassa ja varmistamassa, että tällainen todella helpossa maastossa eteneminen on varmuudella kevyen tuntuista. Kun harrastaa enemmän juoksua suunnistuksen yhteydessä, niin pyörätiet on tasaista hölköttelyä. 

Viimeisellä muutamalla kilometrillä alkoi jo sitten reisissä painaa, mutta sain puristettua kuitenkin parin kilometrin loppukirin ja siihen nopeimmat kilometrit ja loppuaika oli 2:07 ja rapiat. Aika hyvä veto omasta mielestä niin sanotusti kylmiltään. En usko, että tässä kunnossa olisi juuri nopeammin tuota matkaa ehtinyt, vaikka olisi aloittanut kovemmalla keskinopeudella. Olisi voinut jäädä ainakin lopun vauhdinkiristys tekemättä.

Kiva tapahtuma ja kokemus, mutta ehkä seuraavaksi osallistuisin mieluummin johonkin missä juostaan poluilla, jos puolimaratonille menen. Ihan hyvä treeni myös kuukauden päässä odottelevaa Jukolaa varten ja sai tästä hyvää tietoa tämän hetken juoksukunnosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!