lauantai 3. helmikuuta 2024

Vaellusteltalle lisää käyttöikää

Sain asiakkaalta korjattavaksi noin 15 vuotta vanhan Haltin vaelluskupoliteltan. Teltta oli kankaan puolesta hyvässä kunnossa, mutta saumateippaukset olivat päässeet osittain irtoamaan ja vetoketjun viereen liimatut kangassoirot olivat irti kokonaan. Luottoa teltan vedenpitävyyteen ei ollut.

Kankaan ollessa hyväkuntoinen ei tämä ole kuitenkaan suurensuuri ongelma, vaan pienellä huoltamisella teltalle saa vuosia lisää käyttöikää monille reissuille eikä tarvitse ostaa heti uutta telttaa. Teltan tai tarpin voi minulle lähettää ja edullisesti laitan sen kuntoon.

Tässä tapauksessa saumateippaukset olivat irti lähinnä reunoistaan. Toisinaan asia korjaantuu lämmittämällä teippi uudestaan, mutta usein teipin alapinta tai kankaan pinnoite on vanhan teipin kohdalta likainen tai kulunut, joten saumateipin viereen/päälle limittäin joutuu laittamaan varmuudeksi uutta saumateippiä. Nämä tarttuu kokemuksen mukaan hyvin, jos kankaan pinnoite on tallessa.

Vetoketjun viereiset kaistaleet ei ollut mahdollista teipata, joten ompelin tämän langalla, joka turpoaa kostuessaan ja täyttää neulanreiät eli saumasta ei käytännössä vettä tule läpi. Ulkopuolella oli vielä erillinen suojaläppä vetoketjun päällä, joten kosteusrasitus näihin kohtiin jää suhteellisen pieneksi. Vetoketjun vierustat siistiytyi miltei uutta vastaavaksi.

Alla kuvia operaatiosta. 

Ota sähköpostilla yhteyttä, jos sinulla on teltta, jonka teippaukset ovat siinä kunnossa, ettei sillä oikein reissuun uskalla lähteä, mutta haluat välttää uuden teltan oston. Ei ole järkevää ostaa uutta, jos vanhankin saa vielä huoltamalla käyttökuntoon. Voit tiedustella myös muiden rerkivarusteiden korjaamista edullisesti. Aika monenlaiset hommat tuppaa onnistumaan.

2 kommenttia:

  1. Myytkö korjattuja telttoja mahdollisesti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki teltankorjaukset ovat toistaiseksi olleet asiakastöitä, jotka ovat palautuneet alkuperäiselle omistajalleen. Teen mittatilaustöinä monenlaisia uusia tuotteita.

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!