lauantai 24. helmikuuta 2024

Untuvamakuupussiin lisää eristävyyttä




Sain asiakkaalta huoltoon vanhan Joutsenen makuupussin, jossa oli untuvat päässyt painumaan vääriin paikkoihin eikä eristävyys tuntunut olevan enää entisellään makuupussin joka kohdassa. Aika tyypillinen juttu untuvamakuupusseille, mutta se ei todellakaan tarkoita sitä, että olisi aika ostaa uusi kallis tuote. Pienellä huoltotoimenpiteellä tilanne korjaantuu.



Tässä tapauksessa lisäsin untuvaa makuupussiin eri untuvalokeroihin. Se tietysti edellytti koko vetoketjusauman ratkomista auki ja untuvien kanssa työskentely on vähän sellaista pöllyttämistä. Kokonaisuutena lisäsin untuvaa 100 grammaa, joka vastasi reilua 15% alkuperäisestä untuvatäytön määrästä. Jaoin sen sopivasti tasan painottaen kuitenkin niille alueille missä asiakas koki eniten lisäeristettä kaipaavansa. Käytin lisätäytössä parempaa untuvaa kuin alkuperäinen (laitoin 850cuin untuvia) eli eristävyyden kannalta vaikutusta on enemmän kuin suoraan painosta laskettu 15%.

Alla kuvia projektista. 

Jos sattuu löytymään lukijoilta muiltakin kaapissa lojuvia untuvamakuupusseja huoltoa kaipaavana tai niin, ettei oikein uskalla reissuun lähteä sen kanssa, kun epäilee lopulta värjöttelevänsä niin tässä on yksi ratkaisu siihen asiaan; ota yhteyttä ja laitan makuupussin edullisesti kuntoon.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!