torstai 4. lokakuuta 2018

Tikka T3:n päivitys

Kävin tänään hakemassa sepältä pyssyni, johon asennutin äänenvaimentimen. Äänenvaimennin on mallia JAKI Semi Classic. Vaimentimia on monenlaisia, mutta lopulta liiemmin en valintaan aikaa käyttänyt. Tästä löytyi metsäkalalehden toimesta mitattua tietoa tämän vuoden kesältä ja tulokset .308 -kaliiperissa oli hyvät. Hiljaistahan hirvikivääristä ei saa, mutta lähteepähän voimakkain piikki pois. Vaikutusta lienee myös rekyyliin ja ampumatuntumaan muutenkin, kun nokalle on laitettu muutaman sadan gramman punnus.

En suinkaan kävellyt asekaupasta ulos pelkän äänenvaimentimen kanssa, vaan tulin samoin tein hankkineeksi Oulun Työstökeskuksen SAK-MILrs -ampumatuen, eli bipodin. Ja vielä senkin lisäksi hankin jäniksille lyijyä, josta luvassa lähitulevaisuudessa lisää...

Tuskin maltan odottaa, että pääsen kokeilemaan. Ensiksi tietenkin on ammuttava tauluun ja oletettavasti ruuvattava ristikkoa jokunen napsu, koska muun muassa parin viikon takaisessa karhukokeessa ollut osumapiste lienee hieman muuttunut, kun piipusta on napattu pätkä pois ja laitettu lisää painoa keulille.

Ampumatuki jalat lyhyimmillään.

Ampumatuen jalat pisimmillään.

Äänenvaimennin.

Äänenvaimennin lienee asennettu suoraan piippuun nähden.

Valoa tunnelin päässä.

Lyhennetyn piipun päähän on pyöräytetty 14x1 kierre.Jenka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!