perjantai 11. toukokuuta 2018

Pitkäjärven ympäriajo 11.5.2018

Toukokuun alkuun perjantainen vapaapäivä ja reilut 20 astetta plussaa. Pyörälenkin aika.


Kiersin Pitkäjärven kiikareiden ja vesipullon kanssa. Matkaa noin 17 kilometriä ja aikaa kului tähyilyineen noin 1,5 tuntia. Pitkäjärven Hämeenkylän puoleisesta päädystä löytyvästä lintutornista tuli useampi lajihavainto, kaulushaikaran johdolla.

Äänihavainto vain. Koskaan en ole lajia nähnyt, vaikka se on kuulunut vuosittaisiin havaintoihin jo lapsuudesta saakka. Hartolassakin sellainen puhaltelee pulloonsa ihan vakituisesti. Koitin nytkin tornista tähyillä äänen suuntaan, mutta eihän tuo löytynyt kaislikosta.

Tornilla tapasin miehen, joka oli kanssani vastaavalla kierroksella, mutta kiertosuunta vastapäivään toisin kuin minulla. Juttelimme pitkän tovin lähinnä lintuaiheista tietenkin.

Viime vuonna satakieli ei sattunut minun havaintoihini ollenkaan, mutta eilisestä lähtien on tuntunut, että uusi kotiseutu on satakieliä pullollaan. Nauhoitin linnun ääntä ja sen voi kuunnella tästä linkistä. Hauska sitä oli kuunnella.

Lintulista tästä linkistä.Joku kalassa Pitkäjärvellä.

Näkymä tornista. 

Satakielen pusikko. En löytänyt lintua, mutta ääni kuului. Vihertää! 

6 kommenttia:

 1. Hyvä äänitys! Ihanko kännykällä onnistui noin hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Hämmennyin itsekin, että nyt on yllättävän hyvä äänityssovellus. Joku "helppo äänentallentaja" se on nimeltään. Edellinen tallensi äänet tosi vaimeana ja piti koneella voimistaa. Yhtään en ole muokannut tuota nauhoitetta.

   Poista
 2. Oho, eipä ole itsellä onnistunut noin hyvin mikään kännykkä-äänityksistä. Onhan satakieli tietty ällistyttävän kovaääninen laulaja, mutta silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla jopa niin, että edelliset nauhoitukset on tullut tehtyä vanhemmalla luurilla eli siitäkin voi aiheutua eroa laatuun. Tämä tehty Sony XPeria XA 1 -puhelimella.

   Poista
 3. Sony tallensi todella hyvin ääniä. Itselläkin nykyinen luuri lähes vitsi Sonyn jälkeen... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :-D Täytyisi enemmänkin hyödyntää tuota äänityssovellusta, kun tuntuu niin mukavasti pelittävän.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!