perjantai 4. toukokuuta 2018

Aamuyö Rohijärvellä 29.4.2018

Rohijärvi.

Pulinat pois. Aika heikkoa on ollut teeren soidinäänten kuulemisen saati soitimen näkemisen kanssa tänä keväänä. Ensimmäisen teerihavainnon sain kyllä viime perjantaina, kun Ukiin ajellessa yksi satunnainen ukkoterri pörhisteli Lokalahdella pellolla illansuussa. Sunnuntaina poikkesin aamuyöllä etsimään uutta soidinpaikkaa ja tällä kertaa menin Rohijärvelle (karttalinkki), jonka vieressä havaitsin olevan suoksi kartalla merkityn alueen.


Teerihavainto toki tuli ääniaaltoina Kärkkistensuon suunnalta, mutta varsinaiseksi soidinpaikaksi Rohijärven suo ei osoittautunut sopivan, kun paljastui olevan pelkkä kaislikko. Vaan mikäpä siellä oli aamuyöllä kävellessä pitkin metsiä. Yksi musta lintu sentään sattui näköpiiriin ja ankarasti rajaamalla sain siitä melkein tunnistettavan kuvankin.

Palokärki.

Viikonloppuna olisi tarkoitus kokeilla ihan yön yli retkeilyä jossain teerille kenties otollisessa paikassa lasten kanssa. Jospa saisi sen edellisellä retkellä puhjenneen makuualustankin vielä korjattua ennen sitä, kun nyt tuli puheeksi... 

2 kommenttia:

  1. Ihan mukavan näköiset maisemat, vaikka teerisoidinta ei löytynytkään. Meillä oli taas aika edustava show viikonloppuna Kurjenrahkassa: Tornien taistoa varten siirryttiin Vajosuon torniin aamuhämärissä, ja kymmenisen kukkoa pöyhisteli ympäri suota. Pulinaa kuului vielä aamukahdeksaan asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainiota! Edelleen soidin tänä keväänä itsellä näkemättä, mutta viime yönä sain kyllä teerien konserttia kuunnella. Siitä juuri kirjoittelen tarkempaa reissukuvausta.... :-)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!