perjantai 2. maaliskuuta 2018

Pöyrytalon tikkapuu

Pöyrytalon vieressä, 50 metriä F-siiven nurkasta sijaitsee mainio tikkapuu pienessä metsikössä. Samassa puussa on tavattu viisi eri lajin nokankoputtajaa.

Helmikuun viidentenä päivänä kuulin vinkin myös lintuja tarkkailevalta työkaverilta, että siinä on pohjantikka kopsuttelemassa viime syksyn myrskyn jäljiltä olevan risukasan viereistä kuivahtanutta kuusta, joka välttyi puuskalta, joka avonaisen puiston kentän toiselta puolelta vei muutaman kymmenen metrin levyiseltä ja sadan metrin pituiselta kaistalta kaikki puut. En töiltä saman tien ehtinyt katsomaan, mutta onnekseni lintu oli paikalla myös töistä lähtiessä ja sain siitä kirjata havainnon lintulistalleni. Yllättävä paikka havaita tuo laji, joka minulta jäi viime vuonna tykkänään näkemättä.

Puu sijaitsee siis tässä.

Kännykällä napattu pohjantikkakuva, taustalla pöyrytalo. 

Eilen samainen kaveri sanoi, että nyt puussa on valkoselkätikka. Otin takin ja lähdin samoin tein katsomaan. Pääsin yhtä lähelle kuin pohjantikkaakin, mutta en kännykällä kunnon kuvaa saanut ennen kuin jo näpit alkoivat jäätyä pakkasessa. Tänään otin järkkärin mukaan mennäkseni nappaamaan siitä oikean kuvan. Vaan eipä ollut tikka paikalla. Eipä tietenkään.

Samassa puussa on nähty käpytikka, pikkutikka, pohjantikka, valkoselkätikka ja palokärki, osa jopa samaan aikaan. Ehkäpä vielä harmaapäätikkakin löytää saman apajan äärelle joku kerta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!