maanantai 19. maaliskuuta 2018

Eräs tapa toteuttaa kiinnityspiste keskelle katetta

Asiakkaan toive oli irtoabsidiprojektissa saada pari lisäkiinnikettä navakkaa sivutuulta vastaan, yksi molemmille lappeille. Kiinnikkeen toteuttaminen keskelle kangasta vaatii aina hieman enemmän pohdintaa kuin reunaan tai saumaan toteutettuna. Olen näitä harrastanut aiemminkin, mutta lisännyt vahvikkeen aina kankaan alapuolelle. 

Helpommin sen saa kuitenkin tehtyä ulkopuolelle.

Tässä tyylissä vahvikkeeksi ommellaan suorakaiteen muotoinen osa, jonka reunat taitetaan alapuolelle. Suorakaide asetetaan katteen (teltta, kota, tarppi, you name it) ulkopuolelle vaakasuuntaisesti maanvastaiseen sivuun nähden ja ommellaan kerran ympäri ja sen lisäksi kulmasta kulmaan siten, että keskelle muodostuu iso X. Tämän jälkeen kiinnitetään vahvasti 20 mm nauha molemmista päistään vahvikkeen keskelle siten, että nauhaan jää hieman löysää. Ennen toisen puolen kiinnitystä nauhaan pujotetaan yksi D-lenkki.

Tästä D-lenkistä naru voidaan vetää mihin suuntaan tahansa siten, että veto kohdistuu mahdollisimman tasaisesti katekankaaseen.

Mikä parasta, sauman tiivistäminen onnistuu aina helposti, PU-pintaiset sisäpuolelta teippaamalla ja silikoonipintaiset sauman yli Silnetillä tai vastaavalla tiivistäen.

Esimerkkikuvassa kankaana on vaivaiset 36 g/m2 painava Silnylon-kangas, jolla päästään näissä majoitehommissa erinomaisen köykäisiin lopputuloksiin.

Esimerkki tavasta toteuttaa kiinnike majoitteen ulkopuolelle keskelle kangasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!