tiistai 23. toukokuuta 2017

Martsarin kanahaukat 4

Aamulla taas poikkesin pyörällä kanahaukan pesällä katselemassa ja kiikaroimassa tunnin verran kuudesta vähän yli seitsemään. Edellisellä postaamallani vierailulla (kävin kyllä tässä välissäkin noin kerran viikossa) haukasta näkyi vaan pyrstö, mutta tällä kertaa oli pääkin näkyvissä, kun lintu sieltä tiiraili ympärilleen ja välillä puuhasteli pää alhaalla pesän reunan takana jotain. Pieniä untuvia oli näkyvissä pesän reunalla. Näkö- tai sen paremmin äänihavaintojakaan en kuitenkaan päässyt poikasista tekemään, vielä.


Haukka pesällä.

Haukan pää.
Birdlifen 100 lintulajin haasteesta sen verran, että toissaviikolla Uudenkaupungin Kammelassa Lamminjärven lintutornilla (karttalinkki) poiketessa sekin tuli täyteen, kun Kammelan sillan kupeesta näin mustakurkku-uikkupariskunnan uiskentelemassa meren puolella siltaa. Koko lista on silmäiltävissä täällä ja toinen sata siellä onkin nyt sitten alustavasti jo lähtenyt täyttymään...


4 kommenttia:

 1. Tätä haukkatarinaa on hauska seurata. Onnittelut myös satasen saavuttamisesta! Mullekin tuli se täyteen pari viikkoa sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :-) Hauska siellä on ainakin välillä käydä katsomassa, kun vielä sattuu olemaan lähellä ja niin hämmentävässä paikassa tässä asutuksen ja kulkureittien ympäröimänä.

   Joo, taisi tulla meillä muistaakseni samalla lajilla täyteen se 100 lajia ;-)

   Poista
  2. Itse asiassa se mukuru olikin mun listalla jo numero 101, kun huomasin kokonaan unohtaneeni naputella listalle sitä ennen havaitsemani hömötintin. :D

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!