lauantai 30. joulukuuta 2023

Kuhapilkillä toistamiseen, 30.12.2023

 


Kerhon tapoihin on kuulunut, että reissuilta myös saadaan saalista, joten läksimme vielä toistamiseen kokeilemaan kuhaa Porvoon edustalle merelle lauantaina uudenvuoden aatonaattona. 

Paikka oli melkein sama kuin ensimmäiselläkin reissulla, mutta vähän ulompana Haikkoonselällä, jotta syvyyskartassa olisi vähän monipuolisemmin tarjolla sekä syvää että matalaa, eikä pelkkää matalaa. Keli oli vähän lumisateisempi ja yölläkin oli kymmenkunta senttiä uutta lunta kertynyt. Hieno talvipäivä taas kerran.

Tällä kertaa päivä olikin sellainen, että kalaa oli joka reiässä ja tilanteita oli kiva seurata Deeper-kaikuluotaimella. Tiesi ilman tärppiäkin, että kalaa on. Tosin koko pääosin pienehköä, mutta mukavahan se oli, kun oli tilanteita. Ahvenia kertyi itselle reilut 2 kiloa ja mukavinta oli vihdoin onnistua kiskomaan kalaa myös tasapainopilkillä, kun yleensä en sillä ole mitään saanut. 6 kappaletta sain päivän mittaan myös kohdekaloja, mutta kaikki olivat alamittaisia. Sentään löytyi sitä kuhaa. Varmuudella joukossa on jossain isompaakin.

Ahvenet nyljin reissun päätteeksi ja skrämmäleet käy madepilkkiin syötiksi, kun sekin sesonki kohta alkaa. Ei siis tullut hukkareissu.

Retkieväät oli muuten taas aika viimeisen päälle, nimittäin lounaaksi söin syksyllä saaliiksi saamastani kanadanhanhesta tehtyä ruokaa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!