maanantai 9. elokuuta 2021

Katon remontointia ja kalastusta Putsaaressa, 30.7-5.8.2021

Melkein viikko meni Putsaaressa mökillä kesäloman lopusta. Avustin kattoremontissa, mutta ehti siinä paljon muutakin touhuamaan ohessa. Veneiltyä tuli ainakin pari sataa kilometriä myös uloimmilla luodoilla ja kalasteltua. Samalla kartoitin Deeper Pro -kaikuluotaimella alueen saarien välisiä hankalia veneväyliä syvyyskartoiksi. Sauna tietysti lämpeni joka päivä myös. Noin kaksi kiloa ahventa osui verkkoon aina, kun ne laski. Joka yö ei viitsinytkään sitten kalastaa, kun ei olisi saanut kaikkea syötyä.

Täysin vaurioilta en veneillessä välttynyt vaan kaukohallinnan kaasukaapeli meni poikki eräällä reissulla. Onneksi katkesi melko lähellä mökkiä, että pääsi hyvin rantaan. Vain tyhjäkäynti toimi katkeamisen jälkeen. Moottorin kopan alta olisi voinut säätää kaasua, mutta se ei ole turvallista. Kaupungista sai uudet ja ne oli helppo vaihtaa. Toinen vanha kaapeli jäi nyt varalle ja sen avulla päässee joskus sitten rantaan, kun näistä uusista toinen kenties poikki menee. Huomattavasti herkemmin nyt toimii vaihde- ja kaasuvipu. En tiennytkään, että ne voisi näin hyvin toimia.

Uloimmilta luodoilla löytyi märistä kallionkoloista jonkun verran lakkaa ja aika paljonkin karpaloa. Jos kasvimaailmasta enemmän ymmärtäisi niin siellä varmasti ihmettelemistä riittäisi enemmänkin.

Alla muutamia satunnaisia valokuvia saaristosta.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!