lauantai 24. lokakuuta 2020

Valmet 212 laukaisukoneiston purku ja kasaaminen

Purin tänään Valmettia ja katselin minkälainen koneisto sieltä sisältä löytyy. Samalla putsailin ja öljysin sitä, kun en tiedä koska ase on viimeksi avattu näin pitkälle.

Kasaamisessa oli vähän päänvaivaa, kun alkoi torrakko napsauttamaan molemmat iskurit eli molemmat piiput kerralla. Lyijyä alkaisi olemaan jo turhankin runsaasti ilmassa, jos pyssyn toiminnan olisi tällaiseksi jättänyt, joten korjasin sen. Syy selvisi, kun vähän aikaa ihmetteli ja pyöritteli osia käsissään.  
 
Alla olevissa kuvissa näkyy piipunvaihtajan sisuskalujen oikea asento, kun lähtee kasaamaan. Osa on suoraan liipaisimen yläpuolella ja se on laitettava (tai ainakin helpoin laittaa) paikoilleen taka-asentoonsa ennen aseen virittämistä. Tätä kappaletta liipaisimessa oleva painike siirtää sivusuunnassa ja valitsee kumpi piippu lähtee ensin. Toinen piipuista on suppea ja toinen puolisuppea, joten hifistellessään voisi tilanteen mukaan tarjota eri piipullisen kohteeseen. Kauempana olevaan suppeampi ja lähempänä olevaan maaliin väljempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!