lauantai 9. toukokuuta 2020

Iso-Hölö, 8-9.5.2020Käväisin yhden yön reissun Laitilassa Iso-Hölö nimisen suon laitamilla. Huvittava nimi. Mukava kevätkeli, vaikka lähtiessä yrittikin ripotella vettä. Tie oli ihan ajokelpoinen ja olisin päässyt Caravellella melko lähelle leiripaikkaakin, mutta tallustelin mieluummin vähän pitemmän matkan (Karttalinkki). Leiriydyin kuljettuani kolmisen kilometriä. 


Mukavia nämä kevätillat, kun tarkenee jo lorvia leirissä ja hyttysistä ei ole vaivaa. Leiripaikaksi valikoitui kallio suon laidalla, jossa oli joku muukin leiriytynyt todennäköisesti useamminkin. Paikalla oli myös epävirallinen nuotiorinki. 

Käki kukkui koko illan. 

Yksinäinen musta teeri kävi männynkäppyrän latvassa keskellä suota illalla ja oletin lintujen tulevan aamulla paikalle soidintelemaan, mutta sitä en päässyt näkemään. Kujerrusta kyllä kuului auringonnousun aikaan, mutta jostain etäämpää pohjoisesta. Muita lintuhavaintoja olivat suon kosteimmalla alueella viihtynyt kuovi, taivaanvuohen mäkätystä kuului, satakielen laulua. Vielä peippo, laulujoutsen, kurki, hippiäinen, kiuru, lehtokurppa, ja niin edespäin. 

Lintulajeista puheen ollen, 100 lajia meni minulla nyt rikki ensimmäistä kertaa huhtikuun puolella. Nyt laskenta menee jossain 110 paikkeilla.

Aamulla keittelin Monsenin tapaan kahvit makuupussissa eli viltin alla makoillen. Tarpista oli parikin nurkkaa ilmassa ja aamuaurinko lämmitti mahtavasti, melkein liikaakin. Hyvä oli siinä suorittaa aamutoimia harvinaisen verkkaisesti.

Autolle kiertelin mutkan kautta Iso-Hölön keskellä olevien saarten kautta. Mahtavia maastoja kulkea, vaikka/koska mitään polkureittejä ei ole. Toki siinä sai vähän ylitellä märkiäkin paikkoja ja kahlata suossakin. Kanalintukannat totesin vahvoiksi. Teeriä näin reilut kymmenen, metsoja 2 ja pyitä 3. Sen lisäksi ainakin puolenkymmentä tunnistamatonta pyrähdystä. Muita havaitsemiani tälle reissulle uusia lintulajeja olivat muun muassa kangaskiuru, palokärki, käpytikka ja metsäkirvinen.

Tämä toisen päivän reitti oli lopulta reilut 6 kilometriä. Kuvakaappaus löytyy lopusta.

Tietä pitkin etelään.


Kaartuneita pikkupuita

Leiri kalliolla.Aamukahvit tulilla.

Monsenin Lasse sanois että aijaijaijaijai.
Ilman kaveria nämäkin joutui syömään molemmat itse.

Iso-Hölön eteläpuolen kallioista metsää.

Mikä lie.Mustassaaren jyrkänne.

Joku viritellyt vähän laavua komealle paikalle.Toiset kahvit.

Orava.Toisen päivän reitti.


1 kommentti:

  1. Kiitos ! Tarinasta ja kuvista, kommeeta, täytynee poiketa samoilemaan.... T: ÄIJÄ

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!