sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Lyökin pookilla, 5.4.2020

Käytiin tänään veneajelulla Lyökin Pookilla asti. Majakka on vissiin Suomen vanhin ja oli kieltämättä häkellyttävän komea paikka aurinkoisessa kelissä. Pooki on valmistunut 1757 ja on siis nököttänyt luodolla jo pitkälti kolmatta sataa vuotta. Ajomatkaa Putsaaresta tuli koko kierrokselle 35km. Kohta on jo 300 kilometriä tullut kynnettyä Ukin edustan vesiä tänä keväänä.


Lintujahan oli runsaasti lukumääräisesti, mutta ei niin hirveästi eri lajeja. Haahkoja oli eniten, mutta myös pilkkasiipiä, jokunen mustalintu, meriharakoita yms tyypillisiä merilintuja näkyi.

Saarta lähestymässä.

Pookinmaan pohjoinen rantautumispaikka.


Päivän reitti.

6 kommenttia:

 1. Jotenkin vain tuo meri karmii ympäristönä. Avotunturissakin voi olla pahalla säällä karmeaa, mutta ei yhtä karmeaa kuin merellä myrskyssä... Taidan olla maakrapu.

  Mutta komeaa kuitennii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa avaruutta tuolla on kuin tunturin huipullakin, mutta kelien kanssa on todella oltava tarkkana. Eilen oli hyvä keli ajella paatilla! Ei hirveästi keikuttanut.

   Poista
 2. Ihan vaan tiedoksi, tuolla ei saa käydä 1.4-30.6. https://www.selkameri.fi/kohteet/show/674

  Muistaakseni saarella ei kyllä ollut kieltokylttejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni... Sopii hyvin ajankohtaan, kun tuntuu, että kaikki muukin on kielletty. Mutta joo, eipä tosiaan näkynyt kylttejä eikä ollut tiedossa.

   Poista
  2. Itsekin satuin käymään siellä kesäkuussa kerran, joku bongarin blogi sanoi ettei ollut rajoituksia. Pieni googlaus kyllä heti löysi rajoitukset.

   Poista
  3. Joo. Näkyi siellä muitakin, joten liikkumiskiellosta ilmoittaminen on toteutettu ilmeisen huonosti. Ei se ainakaan pelkän netin varassa saisi olla.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!