sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Pietarin kalansaalis, 24.7.2019

Sattui tyyni ja lämmin viikonloppu, joten käytiin koko perheen voimin ulkomerellä valtion alueilla laskemassa verkot. Joku sanoi, että kalat ovat siellä "laihassa liemessä", joten varustauduin jopa kolmella verkolla, että joku kala varmemmin osuisi uimaan pyydykseen.


Liemi olikin sen verran sakea tällä kertaa, että 90 metriä verkkoa tuotti 43 kalaa: 29 ahventa ja 14 siikaa. Kolme ahventa tuli jo selästäessä illalla, joten ne puuttuvat kuvasta. Muut kalat tuli aamulla, kun haettiin verkot pois. Melkein oli kuin olisi köyttä kiskonut ja loputtomalta tuntui, kun kaloja näkyi kirkkaassa vedessä aina vain lisää ja lisää. Vähempikin olisi tietenkin riittänyt, mutta onhan se ollut kiva, kun on voinut savukalaa nyt tarjota myös tutuille ja naapureille.

Savustin oli siis kuumana ja riittää noista vielä pakastimeenkin. Harmi vain, kun tuli niin paljon, koska joutuu vissiin pitämään pienen tauon kalastuksesta, että saadaan nämä edelliset syötyä...
Viikonlopun kalansaaliiseen kuului myös lauantaina kahden kilon painoinen huono-onninen lahna, joka jäi kyljestään jerkkiini kiinni ja päätyi niin ikään savustimeen. Ei ollut edes ensimmäinen kerta, kun sain lahnan haukivieheellä.


2 kommenttia:

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!