maanantai 3. kesäkuuta 2019

Pärkänvuorella 2.6.2019

Uudenkaupungin Pinipajusta löytyi eilen hämmentävän huikea retkikohde, Pärkänvuori (karttalinkki). En odottanut oikeastaan muuta kuin mukavaa aurinkoisen päivän eväsretkeä, kun vaimo ehdotti, että käytäisiin katsomassa kukkulaa, joka kohoaa kolmisenkymmentä metriä merenpinnan yläpuolelle.

Kohde on sellainen, että mäen ympärykset kannattaa tutkia jopa huippua tarkemmin, koska sekä itä- että länsipuolelta löytyy korkeat kalliojyrkänteet, vaikka karttalinkistä voisi päätellä, että jyrkänteet olisivat vain länsipuolella. Pari isoa luolaakin löytyi ja lukuisia pienempiä. Länsipuolen isoon pimeään luolaan en päässyt peremmälle, kun nuorimmainen häkeltyi selkärepussa luolan suulla ja pisti vastaan huutamalla useampaan otteeseen "EI!". En ihmettele, että alkoi hieman pelottamaan, kun olihan tuo vaikuttava paikka lohkareineen ja jyrkänteineen. Toisen kerran sitten peremmälle ja taskulamppu mukaan...


5 kommenttia:

 1. Pärkänvuori on mielettömän hieno! Olen käynyt pari kertaa, joista jälkimmäisellä oikein luolaretkeilyvarustautuneena koluamassa kallionkoloja. Suosittelen tutustumaan luoliin syvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä :-) Mielenkiinnosta kysyn, että mitä varusteita kuuluu luolaretkeilykamppeisiin?

   Poista
  2. No, kuravaatteet, joiden likkantumisella ja mahdollisella repeytymisellä ei ole niin väliä, hanskat, otsalamppu ja kypärä. Tosin omalla kohdallani sen kypärän tilalla on usein vain pipo, jonka tupsu osuu luolan kattoon hetkeä ennen kuin oma pää olisi kolahtamassa, niin osaa lopettaa etenemisen ajoissa. Ei siis mitään sen kummempaa. Toki joihinkin luoliin ei pääse ilman kiipeilyvälineitä, mutta sellaista en ole kokeillutkaan.

   Poista
  3. Kiitos! Hyvä tietää mitä varusteita nappaa mukaan sellaiselle reissulle :-)

   Poista
  4. Joo, jonkin sortin polvisuojat voi olla myös kivat.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!