perjantai 8. joulukuuta 2017

Ruuvikoukku nuotiopaistinpannun kahvan kiinnityksessä

Oikea nuotiopaistinpannu on mainio kapiste siinä asiassa, johon se on tehty. Usein vaan näkee, että jengi suotta riskeeraa lättyjensä putoamisen liekkeihin, kun kahva ei ole kiinnitetty, vaan on vain vuoltu sopivan paksuksi. Tähän on kuitenkin sellainen ratkaisu olemassa, että riskinotto ei kannata.

Ruuvikoukku.

Ottaa sellaisen mukaan, niin se on helppo ilman työkaluja skruuvata vuollun maasta napatun satunnaisen oksanpätkän varmisteeksi pitämään kahva paikoillaan. Kestää sitten vaikka heittämällä kääntää ne letut. Ainakin omaan pannuuni tämän koukun saa vielä kätevästi kuljetuksen ajaksi jemmaan ilman vaaraa, että ruuvi repisi jotain rinkassa.

Sekä käyttö- että kuljetusasennosta on kuva alla. Ylempi on viime viikonlopun Kytäjä-Usmin reissulta.

Ruuvikoukku ruuvattuna paistinpannun vuoltuun kahvaan.


Kuljetukseen tämän saa ruuvattua paistinpannun ja kahvan liitoskappaleen väliin kiinni.

4 kommenttia:

 1. Onpas kätevä, kiva kun jaoit tämän vinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit :-) Ajattelin lopulta jakaa, kun en ole muilla nähnyt tätä käytössä vaan pelkästään niitä sopivan tiukaksi vuoltuja kahvoja ilman tällaista varmistusta. Näitä samaisia pannuja kyllä näkee kohtalaisen usein, kun sattuu muitakin tulipaikalle.

   Poista
 2. Niin, tuota kun katso niin ihmettelee että miksi on vuosia matkassa ollut sekä tavallinen ruuvi että ruuvimeisseli -- helpommallakin näemmä pääsee ja pari grammaa taas viilaantuu. Joskus Vätsärissä muistaakseni irroiteltiin poroaidasta sidoslankoja kun ruuvi katosi jonnekin kivikoihin :) En tosin tiedä kannattaako näin julkisesti myöntää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä tarvitse ruuvimeisseliä tähän :-)

   Eipä sillä kai kovin suurta vahinkoa saanut aikaan.. Kunhan nyt vaan ei kaikki toimisi samoin ;-)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!