torstai 10. syyskuuta 2015

Hirvestysreissun varusteet kuvissa

Hirvisavotta.

Huomenna kääntyy piippu kohti pohjoista, kun lähden porukan kanssa hirvijahtiin. Tein varustelistan jo aiemmin ja linkki siihen löytyy postauksesta Jahtikauden aloittelua ja varustelista Ylä-Lapin hirvestysreissulle. Eilen pakkailin suurimman osan varusteista rinkkaan. Hämmästyttävä ero aikaisempiin vuosiin on se, että leirivarusteet eivät täytä puoliakaan 65 litraisesta Haglöfsistäni, kun solumuovi on vaihtunut ilmatäytteiseen vähemmän tilaa vievään tuotteeseen.

Setin paino on tipahtanut reilut pari kiloa edellisvuodesta ollen nyt noin 21 kg. Siihen tulee vielä eväät lisäksi. Tuosta painosta melkein 10 kiloa muodostuu aseesta, patruunoista, radiopuhelinvarusteista, oranssista hirviliivistä ja -lippiksestä, kaadolla tarvittavista välineistä (jätesäkit, narut, saha...) sekä järjestelmäkamerasta ja sen varusteista. Painotin sanaa oranssi, koska nykyisen lain mukaan hirvenmetsästyksessä käytettävä huomioväri on oranssi (Finlex: Metsästyslaki 270/2013 § 22). Punainen ei käy, mutta eihän se ole käynytkään enää pariin vuoteen, joten se oli varmasti kaikilla jahtimiehillä jo tiedossa. Oranssi onkin huomattavasti huomattavampi väri verrattuna punaiseen, joten muutos on ehdottomasti parempaan suuntaan.

 
Pääosa varusteista. Rinkka, Deerhunter Montana -metsästyspuku, hirviliivi ja -lippis, kenttäpakki, quilt, ilmapatja ja paikkasetti, kiilat, avaruuslakana, cubentarppi, oranssi rinkan sadesuoja, aurinkopaneeli yms, otsalamppu, säänkestävä kartta ja kompassi, lämpömittari, sissipuukko, tiskiharja, retkisaha, lusikka, vessapaperi ja irtohihnoja.


Tällä hetkellä sääennusteet lupailevat melko lämpimiä kelejä pohjoiseenkin, mutta toivottavasti reissulla tulee myös selkeitä ja viileitä öitä, jotta saisin quiltin mukavuuslämpötilatestiä jatkettua kylmempään suuntaan. Varaudun 5-6 yöhön maastossa, mutta metsäretken tarkka kesto ei ole etukäteen tiedossa. Maastossa ollaan niin kauan, että hirvet on kaadettu. Tämä on minun kuudes pohjoisen hirvestys ja tyypillisesti reissu on ollut 4-7 maastoyön mittainen.

Tikka T3 Hunter+Leupold VX-II 3-9x40, piippukäärme, öljypullo, Sakon Super Hammerhead -patruunoita. Lisäksi lähtee talttapäinen ruuvari ja kuusiokoloavain rautojen tai kiikarin irroittamista varten.

Radiopuhelinvarusteet.

Alla muutama kuva viime vuoden reissulta.

4 kommenttia:

 1. Kateeksi kay! Mista saa oranssin varisia rinkansuojia, pitanee hommata?

  Yt. luuppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inarin kohdalla Eskelisen kyydissä etelää kohti tulossa. Kolme yötä maastossa ja tosi hieno ruska oli. Hirvetkin saimme nurin, joten talveksi riittää taas syötävää :-) Kuvia ja juttuakin kirjoittelen sitten kotosalla lähipäivinä.

   Oranssi rinkan päällinen on ehdoton tässä meidän kuljeskelujahdissa, kun rinkka on aina selässä ja peittää ison osan hirviliivistä.. Tämä sadesuoja on itse ommeltu. En tiedä saako vastaavia kaupasta.

   Poista
  2. Ainakin Fjällravenilta löytyy.

   Poista
  3. Kiitos kommentista. Siinä vastaus luupille.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!