maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhannusyö ulkomajoituksessa, 19-20.6.2015

Kuusen vuosikasvut.
 
Vietettiin juhannus Joutsassa mökillä. Vaikka perjantaiaamu  pahaenteisesti tihkusateinen, puolen päivän aikaan keli alkoi selkenemään ja loppuillan oli ajoittain jopa varsin aurinkoista ja lämmintä. Savusauna lämpeni ja kuikat huutelivat järvenselällä. Mukavaa oleskelua. Järvivesi oli viitisentoista astetta lämmintä ja siellä tuli useampaan otteeseen käytyä jäähyllä.

Kielot kukkivat.

Puolukan kukkia ja pienten kuusten vuosikasvuja. Hyvä marjasato taitaa olla tulossa... Toivottavasti ainakin.

Pystytin Vihen kangaslaavun mökin pihamaalle ja yövyimme koko nelihenkisen perheen kanssa siinä, kun hyttysiä oli runsain mitoin ja laavuun on jo olemassa iso rankinen. Lapset ovat vielä sen verran lyhkäisiä, että mahtuvat peräkkäin samalle makuualustalle. Muuten olisi ahdasta. Muutaman vuoden sisällä täytyy varmaankin siirtyä kahden tarpin taktiikkaan. Sitä perhekäyttöä ajatellen Paulitarppiinkin pitäisi tehdä isompi hyttysverkko. Suunnitteilla sellainen jo on ja piirustuksetkin takaraivossa, mutta tulostamatta vielä sieltä paperille...

Laavu pystytettynä.

Muutama viikko sitten ostamani Therm-a-rest NeoAir AllSeason -makuualustat olivat nyt ensimmäistä kertaa yön yli testissä. Kyseisestä alustasta olen kirjoittanut yleisesti jo aiemminkin ja urputtanut muun muassa niiden painosta, mutta mukavuudessa niiden päällä pötkötellessä ei ole valittamista.

Kuuden sentin paksuisella ilmapatjalla ei tarvinnut kertaakaan herätä yöllä siihen, että jotain paikkaa olisi kolottanut tai jalka/käsi olisi puuduksissa. Siihen puutumiseen ja siitä aiheutuviin kyljen kääntämisiin olin jo tottunut ohuilla solumuoveilla aiemmin yöpyessäni, joten kokemus oli täysin uusi retkeilyn saralla. Rapina, joka sisätiloissa testatessa kuulostaa jopa kovalta, ei häirinnyt oikeassa käytössä. Puhkeaminen pelottaa kuitenkin sen verran, että täytyy miettiä käyttö millaisille reissuille otan tuon ilma-alustan mukaan. Kesällä varmaan uskaltaa pelkällä ilmapatjallakin mennä, mutta kylmän maan aikaan ahkioon ainakin lähtee solumuovia kaveriksi varmuuden vuoksi.

Kaksi thermaria vierekkäin.

Kokko saaressa.

Tippojen aikaansaamia täydellisen pyöreitä ympyröitä.

Kuikan tapaa varsin usein tuolla karulla ja kirkasvetisellä järvellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!