Kuivattelin vaihteeksi naurista. Ja lisää hirven jauhelihaa. Kolmen viikon päästä menen viikonlopuksi saaristoon myöhemmin kerrottavaan kohteeseen retkeilemään ja ajattelin siellä elellä pääosin itse kuivattujen sapuskojen voimalla. Sitä varten tässä kuivailen riittävästi eri aineksia, vaikka suurempaa visiota ei vielä edes ole mitä siellä keittelen. Sekoitusta varmaan.
Kuivatuksen tein täysin vastaavasti kuin aiemmin porkkanoillekin, eli vetelin kuorimisveitsellä lastuiksi ja levittelin pellille, jonka tungin kiertoilmauuniin. Sekoitinpa nuo kuivauksen jälkeen vielä samaan pussiinkin porkkanoiden kanssa. Lopputuntuma on aika samanlainen, mutta nähtäväksi jää olisivatko mahdollisesti kaivanneet kenties jotain esikypsennystä tms.
- Lähtöpaino: 320 g
- Loppupaino: 55 g
- Kuivapaino tuorepainosta: noin 17 %
- Aika uunissa 2 h 50 min
- Uunin lämpötila: 50 astetta
Naurista kuivumassa. |
Pari 60 gramman pussillista kuivaa hirven jauhelihaa ja nauriit sekä porkkanat sekaisin. |
Muokkaus 15.3: nämä löytyivät tänään homeessa ja nihkeinä. Olipa mukava sentään huomata asia jo kotona eikä viikonloppuna metsässä. Enemmän pitää siis kuivata. 17 % tuorepainosta on vielä liikaa... Ja ainakin itse säilytän tästä lähtien pakastimessa kuivaukseni.