Sivut

lauantai 30. joulukuuta 2017

Järripeippo pesulla 30.12.2017

Järripeippo.





Seurailin tänään takapihalla lammikossa rypeviä lintuja. Pesulla kävivät vuorollaan myös sinitiainen, talitiainen ja mustarastas, mutta ensimmäisenä siinä pyöri järripeippo, jota en kotipihalla ollut vielä aiemmin nähnyt. Napsin sen touhuista muutamia kuvia. 

Muita parin viime päivän havaintoja ovat olleet muun muassa peipot ja keltasirkku, joista ainakaan ensimmäistä en odottanut näkeväni talvikaudella, mutta niin vain sekin täällä vuodenvaihteen tienoilla oleilee. Onneksi ei sentään ole laulanut, kun siitä tulisi jo liian kesäinen olo...!


Pärsk.

Räpyti.

Viuh, viuh.


Hyvin maastoutuvia otuksia.

Järripeipon valkoinen yläperä on hyvä tuntomerkki.

6 kommenttia:

  1. Mainio kuvasarja. :) Itsekin katselin tänään eräällä ruokintapaikalla kesäpeipposten touhuilua tavallisten talvilintujen seassa ja olin hiukan huolissani niiden selviytymisestä mahdollisten kevättalven pakkasten yli. Olisi kyllä aika jännittävää kuulla peipon laulua talvella. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) niin, kyllä tässä luulisi vielä tänne eteläänkin kuitenkin pakkasia tulevan, vaikka nyt on heikkoa sillä saralla... Oman kirjanpidon mukaan viime viikko oli syksyn ensimmäinen, jolloin keskilämpötila oli pakkasella (-0,5 astetta). Ei paljon, mutta vähän. Edellisenä vuotena oli talvisen kylmää lokakuun lopussa ja marraskuussa kolmisen viikkoa ja loppuvuosi sitten tällaista kuin nyt koko syksyn.

      Meillä on tässä kanssa nyt linnuille vähän ruokaakin tyrkyllä, kun maantasossa vihdoin taas asutaan. Varpusparvi sitä on hyödyntänyt ja muutama talitiainen. Peipot, sekä tavalliset että järrit, on nokkineet vain maasta jotain mustarastaiden kanssa.

      Joo, saa ne peipot toki puolestani olla täällä, kunhan ovat talvet hiljaa.. :-D peipon laulu perinteisesti ollut itselle sellainen varma kesän merkki.

      Poista
  2. Luonto tunkee lähes kotiin.

    Kaipa tässä pitää itsekin alkaa lintuharrastajaksi esimerkkisi ja sen toisen bongarin innostamana. Tosiaan se lajinmäärityksessä auttamasi tikli istui taannoin saarnissa ihan keittiön ikkunan takana. En ole ikinä ennen nähnyt moista.

    Siinä on itse asiassa aika usein kaikenlaista siivekästä. Sain vaimolta luvan laittaa ko. puuhun talipalloja, jotka jo ostinkin. Pitää jotenkin kikkailla harjanvarren kanssa ikkunasta käsin -- asumme tätänykyä 3. kerroksessa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiklejä oli meidänkin takapihalla yhtenä päivänä.

      Se on iloinen asia, että luonto alkaa oikeasti omalta kotipihalta ja siinä voi jo tehdä mielenkiintoisia havaintoja. Varsinkin näinä aikoina, kun ei pitemmälle metsään tahdo aina joutaa.

      Lähellä on myös tikkametsä, jossa on tehty pohjantikkahavaintoja viime päivinä. Olen siellä itsekin käynyt jo useasti loman aikana, mutta eipä ole vielä näkynyt. Punatulkkuja kylläkin ja muita. Huomenna jatkuu työt, eli siinä ne valoisat ajat taas sitten menee... No ehkä vielä näen sen. Kerran vain olen muistaakseni nähnyt kyseisen lajin. Tampereella Niihaman tuntumassa Soukanvuoren luonnonsuojelualueella oli pari. :-)

      Se talipallojen laitto kolmannen kerroksen ikkunasta olisi näkemisen arvoinen toimitus :-D älä telo itseäsi. ;-)

      Uusi vuosi ja uudet havainnot! Suomi 101 -vuoden kunniaksi haetaan vanhemman lapsen kanssa nyt vähintään 101 lintulajia tälle vuodelle :-D

      Poista
    2. Varotaan. Ajattelin nyt tänä vuonna alkaa itsekin oikein listan kanssa bongaamisen. Ans kattoo.

      Poista
    3. Kyllä se kiva lisä on vähän katsella mitä lintuja on liikenteessä :-)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi kirjoittamalla kommenttilaatikkoon!

Feel free to leave a comment or two in the comment box!